Bodrum açıkları yine mültecilere mezar oldu

BODRUM açıklarında tur teknesi personelince deniz yüzeyinde fark edilen yetişkin 3 kişiye ait ceset bulundu. Umut yolculuğunda boğulan kaçaklara ait olduğu belirlenen cesetler morga kaldırıldı.

Bodrum açıkları yine mültecilere mezar oldu


Karada açıklarında tatilcileri gezdiren bir tur teknesi personeli, bugün saat 12.30 sıralarında, deniz yüzüyende yetişkin 3 kişinin cesetlerini fark etti. İhbar üzerine Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye hareket etti. Su yüzeyinden alınan ve kaçaklara ait olduğu anlaşılan cesetler, morga kaldırıldı. Umut yolculuğu sırasında kaçakların içinde bulunduğu botun batmış olabileceği ve denizde başka kişilerin de bulunabileceği ihtimaline karşı Sahil Güvenlik botları ve helitopteri arama kurtarma çalışması başlattı.

4 KAÇAK SAĞ KURTARILDI

Bodrum açıklarında 3 kaçağın cesedinin bulunmasından sonra bölgede arama kurtarma çalışması yapan Sahil Güvenlik ekipleri, 4 kaçağı sağ kurtardı. Kurtarılan kaçaklar Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürülüp, tedavi altına alındı. Aynı hastanenin morguna konulan 3 cesedin ise kimlere ait olduğu tespit edilmeye çalışılıyor.

Toplam 30 kaçakla, Türk kaptanın bulunduğu teknenin, Bodrum'a 4 mil mesafedeki Kara Ada açıklarında battığı belirtildi. Yalıçitflik Mahallesi yakınlarından denize açılan kaçaklardan 3'ünün Pakistanlı, diğerlerinin ise Suriye uyruklu olduğu belirtildi.

Sağ kurtarılan kaçaklar ifadelerinde, 8 metrelik sürat teknesine 30 kişilik bir grup halinde bindirildiklerini, kapasitenin aşılmasına itiraz etmelerine rağmen sözlerinin dinlenmediğini, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğunu söyledikleri öğrenildi. 

Kurtarılan 4 kaçaktan Suriyeli 32 yaşındaki Muhacir Kareni, "İstanbul'dan geldik. Ormanda üç gün bekledik çünkü fırtına vardı. Ardından dün gece yaklaşık 4 saat yürüdükten sonra sahile geldiğimizde, 30 kişinin küçük bir tekneye bindirileceğini görünce isyan ettik. Paraları verdiğimiz için organizatörlerin de zorlamasıyla tekneye binmek zorunda kaldık. Tekneye bindiğimizde zaten biraz su almıştı. Ardından kaptan hızla hareket etti. Yalpalaya yalpalaya gidiyorduk. Türk kaptana 'Batacağız ne yapıyorsun' dedik. Kaptan tekneyi, deli gibi kullanıyordu. Ya alkollüydü ya da tekneyi kullanmayı bilmiyordu. Tekne bir anda yan yattı ve hepimiz denize düştük. Bazıları kamarada sıkıştı, tekneyle suyun altına gitmiş olabilirler. Ardından can yeleklerimizle suyun üstünde kalmaya çalıştık. Türk kaptanla birlikte arkadaşlarımız denizde yok oldu" dedi.

Tekneye binmeyen ancak geçişi organize ettiği öğrenilen 1 Türk ve 3 Pakistanlı'nın arandığı belirtildi.

Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgede havadan ve denizden yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri de kendi bölgesinde çalışma yürütüyor.
<< Önceki Haber Bodrum açıkları yine mültecilere mezar oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER