Bodrum’da metrekare fiyatı...

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya, Bodrum’da metrekare fiyatlarında yaşanan değişim, projelerin kimlere satıldığı ve gayrimenkul hareketliliğin gidişatı hakkında değerlendirmede bulundu.

Bodrum’da metrekare fiyatı...

Yatırımcıların ilgisi neden artıyor?

Bodrum'un Türkiye'nin birçok metropolünden daha fazla ekonomi yaratan bir ilçe olduğuna değinen Filiz Akkaya, sadece yaz sezonunda değil son yıllarda kışın da bölgenin nüfusunun artış gösterdiğini vurguladı. İklimi, coğrafyası, tarihi değerleri ve doğal güzellikleriyle Bodrum'un birçok özelliği bir arada barındıran çok özel bir yarımadada yer aldığını belirten Akkaya, lokasyon olarak gerek havalimanı gerek uluslararası yolcu gemileriyle kolay erişilebilir bir mevkide yer almasının en önemli avantajlar olduğunu ifade ediyor.

Eskiden kısa olan yaz dönemi turizminin Batı Avrupalı turistlerin ilgisi nedeniyle uzadığını söyleyen Akkaya, özellikle okula gitmeyen çocuğu olan veya emeklilerin de sezonun sakin aylarında Bodrum'u daha çok tercih ettiklerini, bu nedenle beldenin Antalya'ya alternatif olma yolunda geliştiğini belirtti. Akkaya, gelişmelere paralel olarak bölgenin her geçen gün daha da ilgi odağı haline geldiğini ve buna bağlı olarak yatırımların arttığını kaydediyor.

Hangi bölgeler ön plana çıkıyor?

Bodrum'da villa projelerinin son yıllarda hızlı bir yükseliş grafiği sergilediğini ifade eden Akkaya, orta ve üst gelir gruplarının tercih ettiği bölgede villa projelerinin yerel müteahhitlerin yanı sıra büyük inşaat firmaları tarafından da geliştirildiğini söyledi. Eva Gayrimenkul Değerleme'nin Bodrum'da villa projeleriyle ilgili olarak gerçekleştirdiği araştırmasında, üst gelir grubuna hitap eden mevcut ve inşaat aşamasındaki projelerin satış fiyatlarına ilişkin verileri belirlediklerini söyleyen Akkaya, söz konusu fiyat segmentindeki villaların daha çok Yalıkavak, Türkbükü ve Gündoğan bölgelerinde yoğunlaştığını dile getirdi. Akkaya'nın verdiği bilgiye göre, Yalıkavak, Türkbükü mahallelerinde metrekare birim fiyatları 6 bin ile 27 bin lira aralığında, inşası devam eden projelerde KDV hariç birim satış fiyatlarını metrekare bazında 8 bin ile – 40 bin lira arasında değişiyor. Turgutreis bölgesinde ise birim fiyatların daha düşük olduğuna işaret eden Akkaya, metrekare fiyatı 2 bin 500 – 4 bin lira aralığında değişen küçük alanlı dairelerin alıcı bulduğu belirtiliyor.

Bodrum'u bekleyen risk

Yapılan yatırımlar ve nüfusu çeken cazibe unsurlarına rağmen Bodrum'un altyapısının nüfusunun gelişimine paralel ilerleyemediğini kaydeden Akkaya, imar düzenlemesinin de gelişim hızına yetişemediğini söyledi. Şehrin doğal coğrafyasını ve çekiciliğini bozmadan büyümeye ve yenilenmeye ihtiyacı olduğunu belirten Akkaya, öte yandan yoğunluğun yarımada genelinde çok artmasının bölgenin doğal güzelliği ve çekiciliğinin azalmasına neden olması riskini de beraberinde getirdiğini ifade etti.


<< Önceki Haber Bodrum’da metrekare fiyatı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER