Bodrum'da mülteci faciası

Bodrum’dan Yunanistan’ın Kilimli adasına geçmeye çalışan göçmenlerin bulunduğu tekne battı. 18 kişi boğuldu. Dalgıçlar geminin içinden, 6 çocuk ve 4 kadın cesedi çıkardı. Bir kadın 4 aylık bebeğini emzirir halde ölmüş olarak bulundu.

Bodrum'da mülteci faciası

Bodrum’a bağlı Yalıkavak Mahallesi Küdür Mevkii’nden önceki gece bindikleri 14 metrelik ahşap tekne ile Yunanistan’ın Kilimli adasına geçmeye çalışan ve aralarında Suriye, Irak ve Pakistanlı kaçakların bulunduğu tekne sahilden açıldıktan 2 mil sonra alabora olarak battı.

ÇIĞLIKLARI DUYAN BALIKÇILAR HABER VERDİ 
Batan tekneden duyulan çığlıklar üzerine bölgedeki balıkçılar Sahil Güvenlik’e haber verdi. Ekipler, batan teknedeki 18 kişinin cesetlerine ulaşırken, 14 kişiyi de kurtardı. Kurtarılan göçmenlerinse çoğunun hipotermiye girdiği ve durumlarının ağır olduğu belirtildi. 

Cesetleri bulunan 18 kişinin 10’u batan tekne içinden dalgıçlar tarafından çıkarıldı. 6 çocuk ve 4 kadına tekne kabininde ulaşıldı.

KAPTAN SURİYELİ
Suriyeli kaptanın kullandığı teknenin eski olması nedeniyle su aldığı ve yaşanan panik sırasında alabora olduğu belirtildi. Kaçakların kişi başı üçer bin dolar verdikleri ve yelkenli yat için anlaştıklarını ancak buluşma noktasına gelindiğinde eski bir tekne ile karşılaşınca itiraz ettiklerini ve organizatörlerle yaklaşık bir saat tartıştıkları, yaklaşık 20 kaçağın tekneye binmekten vazgeçerek Bodrum’a geri döndükleri öğrenildi. 
Tekne kullanmayı öğretmişler

Boğulmaktan kurtarılan ve tedavi edildikten sonra emniyete götürülen üç kişiden birinin kaptan olduğu belirtildi. Gözaltındaki ismi öğrenilemeyen şüphelinin, “Ben de 1000 dolar verdim. Bana tekne kullanmayı öğrettiler” dediği öğrenildi. Kaçaklar tekneyi 35 bin dolar ödeme yaparak organizatörlerden satın aldıklarını söyledi. Tekne ise 1 hafta önce Bodrum kıyılarından çalınmış.

YÜREK BURKAN CESET
Batan teknenin içine giren dalgıçların çıkardıklar bir kadın cesedi, emzirdiği bebeğine sarılır haldeydi.

MEYDAN
<< Önceki Haber Bodrum'da mülteci faciası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER