Boko Haram cami bastı, 97 kişiyi katletti!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Temmuz 3 2015
Nijeryalı yetkililer terör örgütünün cami basarak ibadet eden 97 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

Nijeryalı yetkililer, Boko Haram terör örgütünün önceki gün ülkenin kuzeydoğusundaki Kukava kasabasında bazı camileri basarak ibadet eden 97 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.
Konuyla ilgili basına bilgi verme yetkisi olmadığını belirterek ismini açıklamak istemeyen Nijerya hükümetinden bir yetkili, kanlı saldırının, iftar saati öncesi yaşandığını belirtti. Yerli güvenlik güçlerinin sözcüsü Abbas Gava, katledilenlerden çoğunun erkek olduğunu söyledi. Gava, ayrıca Boko Haramlı teröristlerin sahur vaktinde de bölgedeki bazı evleri basarak kadın ve çocukları da öldürdüğünü aktardı. Bu yıl IŞİD'in Batı Afrika temsilcisi olduğunu duyuran terör örgütü, salı günü de Kukava kasabasının 35 kilometre uzağındaki bir köyü basıp 48 kişiyi öldürdü.
IŞİD, militanlarına Ramazan ayı boyunca kanlı eylemlerini artırma çağrısında bulunmuştu. Kukava, kuzeydoğu Nijerya'nın en büyük şehri ve Boko Haram'ın doğduğu yer olan Maiduguri'ye 180 kilometre mesafede bulunuyor. Hafta başında Nijerya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yemi Osinbanjo'nun Maiduguri'ye yaptığı ziyaretten saatler önce şehirde iki intihar bombası eylemi gerçekleşmişti. Boko Haram sık sık camilerdeki imamları yeterli bulmadığı gerekçesiyle saldırılar düzenleyip ibadet halindeki Müslümanları hedef alıyor.
Zaman
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'2.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!3.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı4.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!5.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci ...

Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!

Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emr...

BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'y...

Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kült...


