Boko Haram cami bastı, 97 kişiyi katletti!

Nijeryalı yetkililer terör örgütünün cami basarak ibadet eden 97 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

Boko Haram cami bastı, 97 kişiyi katletti!

Nijeryalı yetkililer, Boko Haram terör örgütünün önceki gün ülkenin kuzeydoğusundaki Kukava kasabasında bazı camileri basarak ibadet eden 97 kişiyi öldürdüğünü açıkladı.

Konuyla ilgili basına bilgi verme yetkisi olmadığını belirterek ismini açıklamak istemeyen Nijerya hükümetinden bir yetkili, kanlı saldırının, iftar saati öncesi yaşandığını belirtti. Yerli güvenlik güçlerinin sözcüsü Abbas Gava, katledilenlerden çoğunun erkek olduğunu söyledi. Gava, ayrıca Boko Haramlı teröristlerin sahur vaktinde de bölgedeki bazı evleri basarak kadın ve çocukları da öldürdüğünü aktardı. Bu yıl IŞİD'in Batı Afrika temsilcisi olduğunu duyuran terör örgütü, salı günü de Kukava kasabasının 35 kilometre uzağındaki bir köyü basıp 48 kişiyi öldürdü.

IŞİD, militanlarına Ramazan ayı boyunca kanlı eylemlerini artırma çağrısında bulunmuştu. Kukava, kuzeydoğu Nijerya'nın en büyük şehri ve Boko Haram'ın doğduğu yer olan Maiduguri'ye 180 kilometre mesafede bulunuyor. Hafta başında Nijerya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yemi Osinbanjo'nun Maiduguri'ye yaptığı ziyaretten saatler önce şehirde iki intihar bombası eylemi gerçekleşmişti. Boko Haram sık sık camilerdeki imamları yeterli bulmadığı gerekçesiyle saldırılar düzenleyip ibadet halindeki Müslümanları hedef alıyor.

Zaman
<< Önceki Haber Boko Haram cami bastı, 97 kişiyi katletti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER