Bölge Satranç Turnuvası Erzurum'da başladı

Bölge Satranç Turnuvası Erzurum'da başladı

Okul Sporları Satranç Bölge Şampiyonası Erzurum'da başladı. 4 gün sürecek turnuvaya 17 ilden 400 sporcu katıldı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu'nun ortaklaşa düzenledikleri Okul Sporları Satranç Bölge Şampiyonası Erzurum'da başladı. Kazım Karabekir Spor Salonu'ndaki turnuvaya 17 ilden 400 dolayında sporcu katıldı.

TAŞKESENLİGİL: ERZURUM SPORDA TÜRKİYE'NİN KALBİ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum'un sporda Türkiye'nin kalbi olduğunu söyledi. Taşkesenligil, Erzurum'un ulusal ve uluslararası organizasyonları başarı ile ev sahipliği yaptığını belirterek, şunları kaydetti: "Bugüne kadar Erzurum yüzlerce büyük organizasyona ev sahipliği yapmıştır. Avrupa, Dünya şampiyonalarının yanı sıra Üniversiade ev sahipliği yapmanın gururunu yaşamıştır. Şimdi de 2017 EYOWF'u en güzel şekilde yapmanın hazırlığı içindeyiz. Erzurum olarak bugün de satrançta bölge şampiyonasının ev sahipliğini üstlendik. 400 sporcunun aynı anda satranç oynaması, zannediyorum bölge şampiyonalarında bir ilk, bunun da ayrıca onur ve gururunu yaşıyoruz. Erzurum 15 bini faal almak üzere 47 bine varan lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye'ye hizmet eden bir kenttir. Erzurum bütün spor dallarında Türkiye'nin kalbidir."

Satranç İl Temsilcisi Salih Yıldırım ise Erzurum olarak böylesi bir bölge şampiyonasına ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu vurguladı. Yıldırım, Erzurum, Rize, Bitlis, Ardahan, Hakkari, Trabzon, Tunceli, Ağrı, Van, Kars, Gümüşhane, Siirt, Bayburt, Erzincan, Muş, Artvin, Iğdır ve Bingöl illerinden katılan kafilelerin yöneticilerine, antrenörlerine ve sporcularına başarılar diledi.

7 tur üzerinden yapılacak olan turnuva maçları pazar günü sona erecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Bölge Satranç Turnuvası Erzurum'da başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER