Bölgenin tek kız lisesinin kapatılmasına velilerden tepki

Bölgenin tek kız lisesinin kapatılmasına velilerden tepki

Bursa merkez Osmangazi ilçesi Yeniceabat Mahallesinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) mesleki eğitim kampüsü içindeki Mustafa Celal Eğretli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılması kararına velilerden itiraz geldi. Bu bölgede kızların okuyacağı tek okulun burası olduğunu belirten veliler bu karardan dönülmesini istedi. Velilere destek veren Türk Eğitim-Sen Bursa şubesi üyeleri de bu kararın siyasi olduğunu belirtti. Veliler basın açıklamasında, "Birleştirilmiş okul istemiyoruz.", "Ne için, kim için, birleştirme, yazık" şeklinde dövizler taşıdı.

Kampüs önünde basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Bursa Şube başkanı Kazım Sarnık, "Sizleri buraya okul kapatan bir milli eğitimi kınamak için davet etik. Bugün Bursa'da milli eğitimde işler asla düzgün gitmemektedir. Milli eğitim bütün işleri düzeltmek adına değil, karıştırmak için yapıyor. Özelikle kadrolaşmayı iki yıldan bu yana yapa yapa bitiremediler." dedi.

Milli Eğitim'in bugün de kendi yaptığı işleri ters yüz etmeye başladığının altını çizen Kazım Sarnık, "Bugün Mustafa Celal Eğretli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'ni kapattı. Nedir kapatma gerekçesi? Yine kendilerinin açma gerekçesinin aleyhinde, tersinde kararlar aldırdılar. Teftiş kurulundan bir kaç kişi göndererek burada kendilerinin emriyle hukuksuz bir şekilde düzmece raporlarla kapatma gerekçeleri oluşturdular." şeklinde konuştu. Okulda yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Kazım Sarnık, "Eğer bu okulları kapatıyorsanız burayı 4 bin öğrencilik tek okul mu yapacaksınız?" diye sordu.

BTSO yetkililerinin de duruma sessiz kalmasını kınayan Kazım Sarnık, şunları söyledi: "Ben buradan Mustafa Celal Eğretli isminin de silinmek istendiğini de düşünüyorum. Yani BTSO'nun sessizliğini bu manada manidar buluyorum." Mağdur olan veli ve öğretmenlerin yanında olduklarını beliren Sarnık, konuyu yargıya taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Mustafa Celal Eğretli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Aile Birlik Başkanı Kerem Şahin de şunları söyledi: "Ben kızımı buraya kız lisesi diye verdim, karma bir liseye vermek istemezdim. Böyle olduğunu bilseydim zaten yazdırmazdım. Bu bölgede yakında başka kız meslek lisesi yok. Burası kapatılırken acaba amaç ne? Kızlarımızın okuması mı engellenmek isteniyor?" şeklinde tepki gösterdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bölgenin tek kız lisesinin kapatılmasına velilerden tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER