Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu Gaziantep'te toplandı

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu Gaziantep'te toplandı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) önderliğinde oluşturulan 'Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu'nun Şanlıurfa'da gerçekleştirilen 9. toplantısının gündemini organik tarım oluşturdu. Bugüne kadar her toplantıda bölgenin öncelikli alanları hakkında özel sunumlar ve görüşmeler yaparak çözüm üretmeye çalışan platform, son toplantısında organik tarımın bölge ekonomisine katkılarını tartıştı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan toplantı; Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Erdal Öndeş ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke'nin, oda genel sekreterlerinin ve bölgedeki kalkınma ajansları genel sekreterlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, toplantıda yaptığı konuşmada, platformun temelini birlik ve beraberliğin oluşturduğunu ifade ederek, "Biz 7 oda başkanı olarak Türkiye'nin ihtiyacı olan biz olabilmenin en güzel örneğini sunuyoruz. Bölge illerinin sahip olduğu çalışkan iş gücü, kültür ve turizm potansiyeli ülkeyi ileriye taşıyacak. Ben bölgeyi, Türkiye'nin Çin'i olarak değerlendiriyorum ve inanıyorum ki ülkemizi 10 bin dolar orta gelir tuzağından bölgemiz kutaracak. Her oda artık projelerini, bölge çıkarlarını da düşünerek şekillendiriyor. Gaziantep Ticaret Odası olarak Erbil'de kurduğumuz ticaret ofisi gibi Tahran'da da ofis açmak için çalışmalara başladık. Amacımız, sadece Gaziantepli iş adamlarına değil bölge iş adamlarına hizmet etmek." şeklinde konuştu.

"ORGANİK TARIM BÖLGE EKONOMİSİ İÇİN ALTIN FIRSAT"

Organik tarımın bölge ekonomisi için altın fırsat olduğunu dile getiren Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, "Platform olarak her zaman ortak sorunlarımız ve fırsatlarımız üzerinden çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugün platformumuzun 9. toplantısını da yine bölgemiz için önemli bir fırsat olduğuna inandığımız organik tarım gündemi ile yapıyoruz." dedi.

Antakya TSO Başkanı Hikmet Çinçin ise Şanlıurfa'dan etkilenmemenin mümkün olmadığını belirterek, Göbeklitepe'nin muhteşem bir kültür varlığı olduğunu ve platform projesi kapsamında özel yeri olduğunu dile getirdi. Adıyaman TSO Başkanı Mustafa Uslu da toplantıda, platformun bölgesi gastronomi ve turizm havzasına dönüştürecek, 'Akdeniz'den Mezopotamya'ya Mozaikten Gastronomiye Turizm Yolculuğu' projesi için protokollein imzalandığını ve en kısa zamanda start alacağını söyledi. Toplantı, GAP İdaresi uzmanlarından Murat Candemir'in, Türkiye ve dünyadaki organik tarım uygulamaları hakkında yaptığı sunum ile son buldu.

CİHAN
<< Önceki Haber Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu Gaziantep'te... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER