"Borcunu ödemeyen vatandaşın maliyetini sanayiciye yüklemeye hakkınız yok"



ANKARA (CİHAN)- MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, elektrikte kayıp-kaçak bedellerinin vatandaşa ödetilmesi ile ilgili "Benim borcunu ödemeyen vatandaşın maliyetini Denizli'de dişe diş uluslararası rekabet sağlayan sanayiciyi yüklemeye bu hükümetin hakkı yoktur. Ekonomi Bakanı'nı buradan kınıyorum. Denizlili sanayiciye sahip çıkmıyor. Denizli kayıp kaçak oranı en düşük il. Siz doğru dürüst ihracat yapan, döviz geliri elde eden sanayiciyi ezdiriyorsunuz." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

PKK'ya moral ve militan takviyesi yaparak pazarlık masalarına kurulanların hesabını 7 Haziran'da vereceğini belirten Ayhan, "AKP yıkım sürecinin işletmek istiyorsa ve yüreği yetiyorsa bunu halka açık anlatmalı ve oy istemelidir. Milletimizi yalanlarla daha fazla oyalamamalıdır. Başbakan yüreği yetiyorsa analar üzerinden istismar yürüteceğine çıkıp bu gerçekleri yapılan pazarlıkları ve neler yaptıklarını, millete anlatmalı. PKK'yı meşrulaştırmak için anayasa değişikliği öneriyorlar. AKP siyasetteki yavuz hırsız tarzını bir kez daha sergilemekte. Aklı sıra minareyi kılıfına uydurmaktadır. AKP parti kapatmalarını Meclis yetkisine alınmasını içeren yasa değişikliğinin PKK'yı meşrulaştırmak için getirmiştir. Anayasa değişikliği yapıldıktan yoksa yarın PKK siyasi parti haline dönüştüğünde, kapatılmaz hale gelmesi arzu edilmektedir." diye konuştu.

Başkanlık hayalleri gören cumhurbaşkanın devleti kendi çiftliği olarak görme anlayışını ve anonim şirket olarak yöneteceğini söyleyerek ispatladığını belirten Ayhan, "Böylelikle küresel oyunların piyonlarını ve küresel sermayenin CEO'luğunu yapmaya her daim hazır olduğu mesajı ortaya çıkmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin şirket gibi yönetilme hedefi bir yıkım ve rejim değişikliği hazırlığının itiraf etmektedir." şeklinde konuştu.

Ayhan konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. bir gazetecinin, "ABD'de 74 senatörün yayınladığı bir bildiri ile Türkiye'de medyaya sansür uygulandığı anlatıldı. Bunu konuda neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Ayhan, "Türkiye'de bütün sosyal kesimlere ve sivil toplum örgütlerine yoğun bir baskının olduğu malum. Toplumun her kesimi sadece kendine geldiğinde feveran ediyor. Önemli olan sadece toplumun belirli kesimlerine bu baskı ulaştığında değil toplumun tamamına bu baskıyı önceden fark edip söylemektir. Baskının devam edeceği görülüyor. Bunun çözümü Türkiye Cumhuriyeti'nin AKP elinden kurtarılması bunun yeri ve zamanı 7 Haziran'dır." cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, "Elektrikte kayıp kaçak bedelinin iadesine karar verilmişti. Şimdine bu paraların vatandaştan tekrar tahsil edilmesi ile ilgili çalışma olduğu söylendi. Neler söylersiniz?" sorusuna Ayhan, "Torba yasada bununla ilgili bir madde koyuyorlar. Sanayi ve Enerji Komisyonu'nda var olan tasarıda bununla ilgili hüküm yer alıyor. Devlet özelleştirmesini yapmıştır. Özelleştirmenin altında kimlerin imzası olduğu belli. Bu özellikle dağıtım şirketlerinde yapılan özelleştirme sonucu vatandaşın borçlarını ödeyememeleri sonucu, ortaya çıkan bir durumdur. Vatandaşların neyini vatandaşların tarımsal destekleme ödemelerini mahsup edip şirkete, hükümet ödemektedir. Bunu bütün Türkiye'deki vatandaşların elektrik faturalarına yüklemeye çalışmakta. Ülkenin bir bölümünde adalet hukuk çalışıyormu çalışmıyor mu? Hükümet niçin şirketler ile vatandaşın arasına girmektedir. Hükümetin buradan ne menfaati var, ne kazanç elde etmektedir? Şirketin avukatları mahkemelerde bu işleri çözememektedir. Böyle bir problemin ortaya çıkma nedeni nedir? Şirket yetkilileri bize gelip konuştuklarında bize özelleştirme olurken yapılan yanlış bilgilendirmede kayıp kaçak oranları bize düşük gösterildi, diyorlar. Eğer böyle bir düşük gösterme varsa, yanlış beyanla özelleştirmeye gidildi ise bunun suçlusu ve sorumlusu hükümettir. Bu şirketin hükümeti, dava etmesi gerekir. Düşük gösterilen bir olay var eğer aralarında başka bir şey yoksa. Daha önce biz kayıp kaçağı sizin lehinize düzeltiriz denmedi ise. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararında kimlerin imzası olduğu açık. Benim borcunu ödemeyen vatandaşımın maliyetini Denizli dişe diş uluslararası rekabet sağlayan sanayicime yüklemeye bu hükümetin hakkı yoktur. Ekonomi Bakanı'nı buradan kınıyorum. Denizlili sanayiciye sahip çıkmıyor. Denizli kayıp kaçak oranı en düşük il. Siz doğdu dürüst ihracat yapan döviz geliri elde eden sanayiciyi ezdiriyorsunuz." cevabını verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber "Borcunu ödemeyen vatandaşın maliyetini sanayiciye yüklemeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER