Bornova Belediyesi kurbanlık satış yeri hazır

Bornova Belediyesi kurbanlık satış yeri hazır

İzmir'in Bornova Belediyesi'nin Işıkkent'te kurduğu kurbanlık satış ve kesim yeri, modern şartlarda hizmet veriyor. İzmir'in bütün ilçelerine hitap edecek büyüklükteki alanda, hem satış yapanların hem de kurbanlık almak isteyen vatandaşların rahatı için önlemler alındı. Hijyenik şartların sağlandığı satış ve kesim alanında Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, kurbanlıkların kontrollerini de yaptı. İki kurumun yetkilileri, denetimlerini belirli aralıklarla sürdürüyor. İl dışından gelen hayvanların sağlık raporları ve pasaportları tek tek kontrol ediliyor.

Işıkkent'teki Dökümcüler Sitesi'nin karşısında kurulan satış ve kesim alanında, çeşitli illerden gelen besiciler sağlıklı bir ortamda hayvanlarını barındırma imkanına kavuştu. Vatandaşların sıkıntısız bir şekilde alışveriş yapması için de altyapı hizmetleri tamamlandı. Yaklaşık 40 dönüme yayılan satış ve kesim alanının tamamı ışıklandırıldı. Besicilerin hayvanlarını sulayabilmesi için tesisat döşendi. Sekiz duş ve 20 tuvaletin de hizmet verdiği alanda, sosyal ihtiyaçların karşılanması için televizyon da bulunan bir dinlenme çadırı ve mescit yapıldı. 24 saat güvenlik hizmetinin verildiği alanda, geniş bir otopark da düzenlendi.

RANDEVULU SİSTEM

Alanda kurbanlıklarını alan vatandaşların, kesim aşamasında sıkıntı yaşamaması ve yığılmaların önlenmesi amacıyla rendevulu sistem kullanılıyor. Bornova İlçe Kurban Komisyonu'nun kurban kesim kayıt ofisinde, bayram öncesi satın aldıkları hayvanları için randevu alan vatandaşlar, istedikleri gün ve saatte kesim yaptırabilecek.

ÜCRETSİZ SERVİS

Vatandaşların satış ve kesim alanına rahat ulaşabilmesi için Bornova Belediyesi tarafından ücretsiz servisler de tahsis edildi. Hükümet konağı önünden ve Işıkkent'teki alandan karşılıklı hareket edecek servisler, Kurban Bayramı'nın ikinci günü de dahil hizmet verecek. Hükümet konağı önünden 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00, satış ve kesim alanından ise 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 ve 18.00 saatlerinde kalkacak. Bu yıl servisler, iki güzergah kullanacak. Birinci servisin güzergahı hükümet konağı, Evka-3, Doğanlar, Mevlana, Yunus Emre Mahallesi, Işıkkent Kurban Satış Alanı olarak belirlendi. İkinci servisin güzergahı ise hükümet konağı, Bornova Şehir Stadı, Ege Üniversitesi Hastanesi, Yeşilova, Çamdibi Pazaryeri, Kartal Durağı, Kamil Tunca Bulvarı, Altındağ Köşe, Işıkkent Kurban Satış Alanı oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Bornova Belediyesi kurbanlık satış yeri hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER