Borsa Rus uçağıyla beraber çakıldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türk jetlerinin Rus savaş uçağını düşürmesi sonrasında, Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarının ardından BIST-100'de satışlar hızlanırken, kayıplar yüzde 4'ü aştı. Dolar fırladı.

Borsa Rus uçağıyla beraber çakıldı

BIST-100 saat 15.50'de yüzde 4.44 düşüşle 76,205 puandan hareket ediyordu. Bu seviye endeksin Ekim ayı başında gördüğü seviyelere yakın bulunuyor.

Türk savaş uçakları bu sabah saatlerinde sınır ihlali yapan bir uçağı düşürmüş, Rus Savunma Bakanlığı düşen uçağın Rus hava kuvvetlerine ait bir uçak olduğunu açıklamıştı.

Putin Türkiye'nin Rus jetini düşürmesini "sırttan bıçaklama" olarak niteledi.

DOLAR DA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Putin'in açıklaması öncesi 2.8670 seviyesinde olan dolar/TL 2.8820'ye kadar yükseldi. Dolar/TL saat 16.40  itibariyle 2.8771 seviyesinden işlem gördü.   

Kabineye ilk tepki olarak 2.8845'e kadar yükselen dolar/TL, Mehmet Şimşek'in ekonomiden sorumlu başbakan yardımcılığına getirilmesini olumlu algıladı ve bir miktar geriledi.

RUSYA YÜKSELTTİ

Putin'in Rus jetinin düşürülmesinin Rusya'yı "sırtından bıçaklamak" olduğunu ve Rusya-Türkiye ilişkilerinde çok ciddi sonuçlar yaratacağını açıklaması, dolar/TL'nin yeniden yükselmesine neden oldu.

Hisse senetleri piyasasında da Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından satışlar hızlanırken, endeks ikinci seansta yeni kabinenin açıklanmasıyla kayıplarını bir miktar azaltmıştı. Ancak Putin'in açıklamaları sonrasında sert satışlar gözlenen BIST-100 endeksinde kayıplar yüzde 4’ü aştı.

Borsa İstanbul, saat 16.40'da yüzde 3.65 düşüşle 76.831 seviyesinden işlem görüyordu.

RUSYA'DA DA BORSA SERT DÜŞÜYOR

Yaşanan gelişmelerin ardından Rusya'da da borsa sert düşüşte.

Russia RSI Endeksi'nde düşüşün yüzde 4'e yaklaştığı belirtildi.
<< Önceki Haber Borsa Rus uçağıyla beraber çakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER