Botsvana'yı eleyen Mali, 2018 Dünya Kupası için adını gruplara yazdırdı


2018 Dünya Kupası elemeleri müsabakalarında geçtiğimiz pazar günü Botsvana ile Mali arasındaki maç, ev sahibi ülke Botsvana'nın 2 - 1 üstünlüğü ile sona ermişti. Botsvana, 2 -1'lik avantajla Mali'nin başkenti Bamako'ya geldi ve rövanş maçında Mali Milli Takımı'na 2 - 0 yenilerek elendi.

Batı Afrika'dan Mali ile Güney Afrika bölgesinden Botsvana arasındaki 2018 Dünya Kupası eleme karşılaşması, 17 Kasım Salı akşamı Mali'nin başkenti Bamako'daki 55 bin kapasiteli 26 Mart Stadı'nda oynandı. Müsabakada gülen taraf yeşil - sarı - kırmızılı Mali ekibi oldu. Mücadelenin 10. dakikasında Mali takımı adına Fransa'nın Bordeaux Kulübü'nde top koşturan Cheick Tidjane Diabaté kazandığı penaltıyı gole çevirdi ve 1 - 0 üstünlüğü yakaladı. Dakikalar 29'u gösterirken Malili Bacary Sacko, durumu 2 - 0 yaptı. Maçta başka gol olmayınca Mali Milli Futbol Takımı, Botsvana millilerini eleyerek, Rusya 2018 için gruplarda mücadele etme hakkını kazanmış oldu.

FİFA'nın düzenleyeceği 2018 Rusya Dünya Kupası'na katılacak takımların belirlenmesi için; Fildişi Sahilleri, Güney Afrika, Cezayir, Tunus, Senegal, Libya, Kamerun, Nijerya, Mısır, Fas, Gine (Konakri), Gana, Gabon, Zambiya, Kongo, Demokratik Kongo, Togo, Yeşil Burun Adaları, Uganda ve Mali arasında kura ile 5 grup oluşturulacak. Kura çekilişleri Haziran 2016 da yapılacak. Grubu müsabakaları sonucunda lider olan takımlar, Rusya 2018 e katılabilecek. Grup maçları Ekim 2016 ile Kasım 2017 arasında oynanacak. CİHAN
<< Önceki Haber Botsvana'yı eleyen Mali, 2018 Dünya Kupası için adını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER