Boydak'tan medya haberlerine cevap


Boydak Holding, özel ağaçlandırma faaliyetleri için gruba tahsis edilen alana dair iddialarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Varlığı herkesçe bilinen ve birçok kez takdir edilen bir projenin içerisinde yer alan, bizzat devletin en üst makamlarınca defalarca ziyaret edilmiş olan ve kamu yararına özgülenmiş 84 M2'lik bir kapalı alanın basında gizli köşk olarak takdim edilmesi ve ağaçlandırma alanında gizli toplantılar yapıldığı gibi tamamen hayal mahsulü ve asılsız iddialar içeren bir habere konu edilmesi asla kabul edilemez." denildi.

Boydak Holding'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün bazı medya organlarında yer alan asılsız haber ile ilgili bir açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır. Haberde bahsi geçen özel ağaçlandırma sahası 2008 yılında, özel ağaçlandırma faaliyetleri yapmak üzere gerekli idari süreçler tamamlanarak, Boydak Holding'e tahsis edilmiş bir alandır. Yaklaşık altı yıllık bir çalışma sonucunda 103,2 hektarlık bu alanda, Boydak Holding sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaklaşık 400.000 adet ağaç dikilmiş ve bu ağaçların sulama ve bakım faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Ne mutlu ki bir sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirilen bu faaliyetler sonucunda Orta Anadolu'nun kurak bozkırına bir orman kazandırılmıştır.

Haberde abartılı bir şekilde köşk olarak belirtilen 84 M2'lik kapalı alan, Özel Ağaçlandırma sahasının bakımı, korunması, yangın gözlemi ve ağaçlandırma faaliyetlerinin tanıtım ve özendirilmesi amacıyla kullanılmıştır. Özel ağaçlandırma sahası kamu görevlileri, devlet büyükleri ve ağaçlandırma konusunda çalışan birçok sivil toplum kuruluşu tarafından yerinde ziyaret edilerek, gerçekleştirilen çalışmalar örnek proje olarak gösterilmiş ve bu ziyaretlere ilişkin haberler birçok kez basın yayın organlarında yer almıştır. Varlığı herkesçe bilinen ve birçok kez takdir edilen bir projenin içerisinde yer alan, bizzat devletin en üst makamlarınca defalarca ziyaret edilmiş olan ve kamu yararına özgülenmiş 84 M2'lik bir kapalı alanın, basında "gizli köşk" olarak takdim edilmesi ve ağaçlandırma alanında gizli toplantılar yapıldığı gibi tamamen hayal mahsulü ve asılsız iddialar içeren bir habere konu edilmesi asla kabul edilemez.

60 yıllık sanayici geçmişi ile ülkemize katma değer sağlayan, şeffaf yönetim anlayışı ve ticari başarısı tüm kamuoyu tarafından bilinen kurumumuzun adının hiçbir şekilde alakamız olmayan kavram ve konularla yan yana getirilerek ve farklı adli süreçlerle ilintilendirilerek, akıl ve mantık dışı iddialarla yıpratılmaya çalışılmasından ve daha önce yaptığımız açıklamalarda da defalarca belirttiğimiz üzere kurumumuzun hiçbir şekilde ilgisi olmayan çeşitli yapılarla birlikte anılmasından büyük üzüntü duyduğumuzu bu vesile ile bir kez daha belirtmek isteriz. Tüm yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla, kurumumuzu ve yöneticilerimizi hedef alan mesnetsiz, akıl ve mantık dışı tüm iddiaları reddettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."
cevap-1977927.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Boydak'tan medya haberlerine cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER