Boynuzun balığa dönüştürüldüğü sergi açıldı


Metamorfoz heykel sergisi 100. Yıl Kültür Merkezi Galerisi Salonu'nda açıldı. Keçi hayvanına ait boynuzların balığa dönüştürüldüğü sergiye katılanlar hayranlıklarını gizleyemedi.

Gazi Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Sefer Oruç sergi hakkında, "Yaşamı güzel ve özel yapan en önemli faktör farklılıkların bir arada olabilmesidir. Bu çalışmalarla farklı çağrışımı boynuzlarla ifade edilmektedir. Boynuzlara tarih boyunca birçok anlam yüklenmiştir. Bazen silah olarak kullanıldı, bazen güç simgesi, bazen dünyayı ayakta tutan konstrüksiyon, bazen borazan, bazen sanatçının gözünde evrimleşen bir obje. Bazen Pan'ın boynuzları bazen Vikinglerin savaş çağrısı sembolize eden bir idoldü boynuz. Kıyametin habercisi İsrafil'in suruydu. Yaşam döngüsünü çağrıştıran boynuz, öküzün boynuzlarındaki dünyaydı orta çağ inancında, günümüzde ise hayatı sonlandıracak alametlerin habercisi olma görevi verildi boynuza." dedi.

Boynuza baktığında gördüklerini ise Oruç, şu sözlerle aktardı: "Boynuza baktığımda kıvrımlarının içinde gizlenen balıkları gördüm. Boynuzun gücü ve sağlamlığı, balığın yumuşak hareketli dokusu ve bereketi temsil etmesi düşüncemi geliştirmişti. Boynuzu balığa çevirerek boynuzun sağlamlığıyla balığın hareketliliğini ve bereketliliğini birleştirmek istemekteydim. Sanki suyun içinde ahenkle yüzerken bir anda bulundukları dünyadan, hava ve toprakla temasa geçtiklerinde ürperdiklerini, katılaştıklarını adeta kaskatı kesildiklerini düşündüm."

Öte yandan dört gün boyunca açık kalacak sergi açılışına, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Boynuzun balığa dönüştürüldüğü sergi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER