Boztaş: Paketi bölge turizmini kurtarmak için yetersiz bulduk

Boztaş: Paketi bölge turizmini kurtarmak için yetersiz bulduk

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, "Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 'Turizm Sektörü Acil Eylem Planı' paketini bölge turizmini kurtarmak için yetersiz bulduk." dedi.

MATSO Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı yaptı. Toplantında bir konuşma yapan Başkan Boztaş, iş dünyası olarak Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan paket için teşekkür etti. İlk defa turizme yönelik bir destek paketinin açıklandığını ama paketi bölge turizmini kurtarmak için yetersiz bulduklarını kaydetti. Bölge ekonomisinin can damarı olan turizminin kötü bir dönemden geçtiğini vurgulayan Boztaş, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yayınlamış olduğu verilere göre 2016 yılının ilk ayında Antalya'ya gelen turist sayısının son 10 yılın en düşük seviyesinde olduğunu söyledi. 2009 yılında gerçekleşen ekonomik krizin bile gerisinde kaldığına dikkat çeken Boztaş, turizm sektöründeki olumsuz havanın tüm sektörleri olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi.

Turizm sektöründe oluşan ekonomik daralmaların tüm sektörlerde olduğu gibi tedarik gereksiniminin sağlandığı diğer tüm iş kollarına da yansıdığını ve turizm bölgesinde geçimini turizme yönelik çalışan esnafı da etkilediğini açıklayan Boztaş, "Turizm Sektörü Acil Eylem Planı olumlu ama yetersiz. Paket için Başbakan Davutoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a teşekkür ediyoruz. Fakat açıklanan paketin turizm adına olumlu fakat turizmi kurtarmak için çok yetersiz buluyoruz." şeklinde konuştu.

MATSO olarak Türk turizmi ve Manavgat için acil önlemler raporu hazırlattıklarını vurgulayan Boztaş, hazırlanan raporda bölge ve ülke turizminde son yıllardaki gerileme ve özellikle kriz sonrası yaşanan düşüşler ile bölge turizminin krizden kurtulması için verilmesi gereken destek taleplerinin yer aldığını ifade etti. Hazırladıkları raporu, Ankara'da gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Konsey'inde, Başbakanlık makamı ve Turizm Bakanı Ünal'a iletilmek üzere Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na sunduklarını kaydeden Boztaş, raporun uygulanması halinde bölge turizminin rahatlayacağını savundu. CİHAN
<< Önceki Haber Boztaş: Paketi bölge turizmini kurtarmak için yetersiz bulduk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER