Bozyazı'da kanalizasyon şebekesinin tamamlanan kısmı açıldı


Bozyazı Belediyesi tarafından başlatılan, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MESKİ) ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla 107 kilometrelik kanalizasyon şebekesinin tamamlanan 93 kilometresi hizmete açıldı.

Kanalizasyon şebekesinin ilk bağlantısı Bozyazı Belediyesi'ne yapıldı. Burada yapılan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, alt yapı hizmetinin
zor ve cesaret isteyen bir hizmet olduğunu belirtti. 1994'te ilk göreve başladığında Tarsus'un sokaklarının Bozyazı'dan farklı olmadığını ifade eden Kocamaz, şunları kaydetti: "Sokaklardan akan atık sular, yavrularımızın sağlığını tehdit ediyordu. O manzarayı gördüğümde hemen devlet hastanesine bir yazı yazdım ve acile gelen hastaların detaylarını öğrendim. Maalesef acile gelen çocukların yüzde 97'si sarılık, tifo ve dizanteri gibi fosseptikten kaynaklanıyordu. Biz de bu sorunu çözmek için kolları sıvadık. Unutmayalım ki alt yapı oluşturulmadığı zaman üstte yaptığınız her türlü yatırım boşa gider. Özellikle Mersin gibi sıcak iklim kuşağında yer alan kentlerde fosseptikler adeta sivrisinek üretim merkezi haline geliyor. Kentleri bunlardan biran evvel kurtarmak durumundayız."

Hiç bir ilçeyi bir birinden ayırmayarak Mersin'i bir bütün olarak değerlendirdiklerini anlatan Kocamaz, "Dolayısıyla sadece ilçelerin değil köylerinde alt yapılarının oluşturulması gerekiyor. Çünkü çevreye zarar verdiğinizde bu işin geri dönüşü yok. Çevreye sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu. İnşallah bizim çektiğimiz çileleri, sıkıntıları bir sonraki nesiller çekmez ve şehirler daha yaşanılabilir hale gelir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Bozyazı'da kanalizasyon şebekesinin tamamlanan kısmı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER