Brexit sonrası İngiltere mavi pasaportuna geri dönüyor
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 23 2017
AB sonrası bordo pasaporta geçen Birleşik Krallık, geleneksel mavi İngiliz pasaportuna, 'ulusal kimliği' geri kazanmak için Brexit'ten sonra geri dönme kararı aldı.
Avrupa Birliği'ne girdikten sonra 1988'de bordo pasaporta geçen İngiltere, Brexit'in ardından eski pasaportuna geri dönmeye hazırlanıyor.
1988'de kabul edilen bordo pasaportlar o dönem tartışmaları da beraberinde getirmişti.
Ancak; İngiltere İçişleri Bakanlığı, 29 Mart 2019'da Brexit sürecinin sonlanmasının ardından bordo pasaportun hurdaya çıkacağını doğruladı.
Bordo pasaport, İngiliz vatandaşların mağduriyetini önlemek adına mevcut pasaportların süresi sona erene kadar geçerliliğini koruyacak.
Pasaportunu yenileyecek vatandaşlar ise eski mavi pasaporta sahip olacak.
Yeni mavi ve altın renkteki pasaportlar, Ekim 2019'dan itibaren yeni bir pasaport almak isteyen veya pasaportlarını yenilemek isteyen vatandaşlara verilecek.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


