Brexit'te ihtilaf sürüyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 23 2020
Avrupa Birliği (AB) Brexit Müzakerecisi Michel Barnier, Brexit Antlaşması için Birlik ile İngiltere arasındaki ihtilafın devam ettiğini söyledi.
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasına (Brexit) dair müzakerelerde zaman daralırken Avrupa Birliği cenahından ikaz geldi.
AB Brexit Müzakerecisi Michel Barnier, Brexit'te temel görüş ayrılıklarının devam ettiğini, ancak antlaşmanın imzalanması için çok çalıştıklarını söyledi.
AB'den resmen 31 Ocak 2020'de ayrılan İngiltere, Birlik ile başta ticaret olmak üzere ikili ilişkilerin nasıy seyredeceğine dair kapsamlı müzakereler yürütüyor.
MUTABAKAT OLMAZSA DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ KURULLARI GEÇERLİ OLACAK
AB ile İngiltere arasındaki müzakerelerde "adil rekabetin sağlanması", "ticari anlaşmazlıkların nasıl çözüleceği" ve "balıkçılık" ihtilaflı başlıkları teşkil ediyor.
Mutabakata varılamaması halinde iki taraf arasındaki ticari ilişkiler, 31 Aralık sonrasında Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına göre yapılacak.
Bu tarihe kadar olan geçiş safahatında İngiltere, AB kurallarına bağlı kalmayı sürdürüyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







