Trump: Maalesef birçok ölüm yaşanacak, salgın New York'u çok sert vuracak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 5 2020
ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkedeki etkisini bir süre daha yoğun şekilde hissedeceklerini belirterek, "En zor kısmı bu hafta ve gelecek hafta olacak. Maalesef birçok ölüm yaşanacak." dedi.
Kendisinin ve yönetiminin tüm ülkede salgını önlemeye yönelik sayısız tedbir aldığını ve bu şekilde daha az kişinin zarar görmesini sağladıklarını anlatan Trump, en kısa sürede bu krizi aşmak istediklerini vurguladı.
Trump, ülkeyi normal sürecine döndürmek istediğini kaydederek, "İnsanlar maçlara gitmek istiyor, dışarı çıkıp temiz hava almak ve hayatlarını normale döndürmek istiyor. Bunun en kısa sürede olmasını umuyoruz. Bu ülke çalışmak üzere inşa edildi, kapalı kalmak üzerine değil." dedi.
Trump, koronavirüsün salgını için "bugüne kadar en hızlı yayılan virüs salgını" ifadesini kullanırken, sosyal mesafe kuralının hayati derecede önemli olduğunu söyledi.
Salgının etkisini gelecek iki hafta yoğun şekilde hissedeceklerini vurgulayan Trump, "En zor kısmı bu hafta ve gelecek olacak. Maalesef birçok ölüm yaşanacak. Bu süreçte (salgın) New York'u çok sert şekilde vuracak." uyarısında bulundu. Trump, aldıkları tedbirler sayesinde bu ölümleri azalttıklarını savundu.
"Hidroksiklorokin" kullanılmasını önerdi
Amerikan kamuoyunda daha önce tartışmalara neden olan "koronavirüse karşı ilaç" konusunda bir kez daha yorum yapan Trump, sıtma ilacı "hidroksiklorokin"in virüse karşı işe yaradığını ve kullanılabileceğini öne sürdü.
Trump, "Hidroksiklorokin işe yarayabilir. Doktorlar bunu kullanabilir. Ne kaybedecekler ki? Yeterince hatta fazlasıyla stoğumuz var." değerlendirmesini yaptı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


