Brexit'te Türkiye'yi bekleyen tehlike

İngiltere ve Avrupa Birliği'nin (AB) en önemli gündem maddesi, İngiltere'nin AB'den bir anlaşma yapmadan çıkması. Brexit olarak da nitelendirilen kopuşla ilgili İngiltere Parlamentosu'nda hareketli günler yaşanırken, anlaşmasız bir yol ayrımından Türkiye'nin 3 milyar dolar ticari kayba uğrayabileceği ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Böylesi bir kötü senaryoyu dile getirense ekonomi yönetiminin bizzat kendisi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İngiltere’nin Anlaşmasız Brexit ile Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması durumunda Türkiye’nin 3 milyar Dolarlık ticari zarara uğrayabileceğini söyledi.

Euronews Türkçe'nin haberine göre, Pekcan, zararın İngiltere'nin uyguladığı ithalat gümrük tarifelerinden kaynaklanacağını belirttiği konuşmasında, en çok zararı görecek sektörlerin ise, çelik, otomotiv ve tekstil olacağını kaydetti. 

İstanbul’da düzenlenen İngiltere-Türkiye İş Forumu’nda konuşan Bakan Pekcan, bakanlığın İngiltere’deki şirketlere ziyaretlerde bulunacağını ve muhtemel anlaşmasız ayrılığın sonuçlarıyla ilgili bilgilendirme yapacaklarını dile getirdi.

İngiltere parlamentosunun dünkü (4 Eylül) oturumunda muhalefet, Başbakan Boris Johnson'ı Brexit tarihini AB’den ertelemeyi istemeye zorlayacak bir yasa da çıkardı.

İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası, hükümetin AB ile bir Brexit anlaşmasına varamaması durumunda, Brexit tarihini ertelemesini zorunlu kılan yasa tasarısını onayladı.

Avam Kamarasında çarşamba akşamı yapılan oylamada anlaşmasız Brexit'i engellemek için muhalefetin gündeme taşıdığı yasa tasarısı 299'a karşı 327 oyla kabul edildi.
<< Önceki Haber Brexit'te Türkiye'yi bekleyen tehlike Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER