Brezilya’da sel felaketi; en az 39 ölü
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 8 2023
Güney Brezilya’da hortumdan kaynaklanan sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 39’a yükseldi. Afetten en çok etkilenen yer 5 bin nüfuslu Mucum şehri oldu. Şehrin yüzde 85’ten fazla kısmı sular altında kaldı.
TR724'te yer alan habere göre Brezilya’nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyalet hükümetine göre, 80 şehir felaketten etkilendi. 2 bin 300 kişi evsiz kaldı, 3 bin 900 insan yer değiştirmek zorunda kaldı. Eyalet başkanı, olayı şimdiye kadar eyalette yaşanan en kötü doğal afet olarak nitelendirdi. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, eyalet yönetimine destek konusunda ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.
Şubat ayında Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde sel ve toprak kaymalarından kaynaklı 40 kişi hayatını kaybetmişti.
Şubat ayında Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde sel ve toprak kaymalarından kaynaklı 40 kişi hayatını kaybetmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


