Brezilya şokta!

Peru'ya tek golle mağlup olan Brezilya, Copa America'ya erken veda etti.

Brezilya şokta!

ABD’de düzenlenen Copa America’da Brezilya şoku yaşanıyor. B Grubu’nda oynanan maçlarda Ekvator Haiti’yi 4-0 yenerken, Peru’ya 1-0 kaybeden Brezilya gruptan çıkmayı başaramadı.

İlk maçta gol yollarında etkisiz bir oyun ortaya koyan ve taraftarını telaşlandıran turnuvanın en büyük favorilerinden Brezilya, Haiti karşısında bulduğu 7 golle bir anda yeniden toparlandığının sinyalini veriyordu. Ancak zayıf rakip karşısında alınan bu galibiyet, son maç öncesi sambacıların sorunları görmezden gelmesine neden olmuş gibi görünüyor.

Peru karşısında beraberliğin dahi Brezilya’ya yarayacağı maçta sambacılar etkili de oynadı. Topa sahip olan, pozisyonlara giren Brezilya, gol yollarında yaşadığı bitiricilik problemini bir kez daha yaşadı. Kaleye isabetli şut atmakta zorlanan Brezilya, kaleyi bulan toplarda da Pedro Gallese’ye engel olamadı. Güçlü rakibi karşısında öncelikle savunma yapmaya çalışan Peru ise, nadir gittiği rakip kalede 75. dakikada Raul Ruidiaz ile bulduğu altın değerindeki golle galibiyete uzanmasını bildi.

Grubun diğer maçında Brezilya’nın yenilmesini iyi değerlendiren Ekvator, zayıf rakibi Haiti’yi yenerken zorlanmadı. 11. ve 78. dakikada Enner Valencia, 20. dakikada Jaime Ayovi ve 57. dakikada Christian Noboa’nın golleri, Ekvator’u hem farklı galibiyete hem de bir üst tura taşıdı.



Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER