Avrupa'yı terör kalbinden vurdu

Avrupa'nın göbeğinde Brüksel Havalimanı ile bir metro istasyonunda art arda üç kez patlama meydana geldi. Ülkede büyük korku ve paniğe yol açan olayda ilk belirlemelere göre 34 kişi öldü, 150'den fazla kişi de yaralandı. Patlamaya intihar saldırısının sebep olduğu belirtiliyor.

Avrupa'yı terör kalbinden vurdu

Brüksel Havalimanı'nda ard arda iki kez patlama meydana geldi. Belçika Televizyonu VRT patlamalara intihar saldırısının sebep olduğunu açıkladı. İlk belirlemelere göre 34 ölü ve 130 yaralı olduğu bildirildi.

Havalimanından yolcuların çektiği görüntülerde patlama sonrasında yolcuların panik halinde Havalimanı'nın dışına kaçtıkları görüldü.


İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER



Elde edilen ilk bilgilere göre, Brüksel Zaventem Havalimanı'nda gerçekleşen patlamada ölü ya da yaralı konusunda net bir bilgi yok. Patlamaların gidiş terminalinin içinde yaşandığı belirtiliyor. Havaalanında tahliye işlemleri başladı. 




Havalimanına giden tren seferleri de durduruldu. Havalimanı'na giden bütün yollar kapatıldı. Belçikalı yetkililer olayın terör saldırısı olduğunu belirtiyor.  İlk belirlemelere göre en az 10 yaralı olduğu iddialar arasında. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar var. Sky News, patlamanın American Airlines kontuarı yakınında yaşandığını açıkladı. 



THY İstanbul-Brüksel seferini gerçekleştiren uçağın Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a yönlendirildiği belirtti. Yerel saatle saat 12'ye kadar uçakların tüm seferleri durduruldu. 
<< Önceki Haber Avrupa'yı terör kalbinden vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER