Brüksel yanıyor... Belçika Kralı göstericilerin elinden zor kurtuldu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 14 2021
Belçika’nın başkenti Brüksel’de polisin gözaltına alınan bir gencin karakolda hayatını kaybetmesi üzerine protesto eylemleri başladı. Çıkan olaylarda çok sayıda araç ve dükkan zarar gördü.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de 9 Ocak günü günü polis tarafından gözaltına alınan 23 yaşında Afrika kökenli İbrahima Barie isimli genç, karakolda hayatını kaybetti. Barie’nin ölümünün öğrenilmesinin ardından ise Brüksel’de eylemler başladı.
Brüksel’de polis şiddetine karşı düzenlenen protestolarda polise havai fişekle saldıran göstericiler, karakol girişini ve bazı polis araçlarını ateşe verdi. Çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, protestolar ilerleyen saatlerde şehrin farklı bölgelerine yayıldı.
KRAL PHILIPPE’İN ARACI DA TAŞLANDI
Çalışma sarayından ikamet sarayına giden Belçika Kralı Philippe’in aracı da göstericilerin arasında kaldı. Bazı göstericilerin taşlı saldırısına uğrayan araçta Philippe’in bulunduğu bildirildi. Olaylar sonrasında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Brüksel’de savcılık soruşturma başlattı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor2.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!3.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı4.Kapıyı çalma5.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK








