Brunson cezaevindeki 30 kişilik koğuşunu yazdı: Bu insanlar masumdu!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile 2018 yılı ağustos ayında başlayan krizin başlıca sebeplerinden olan pastör Andrew Brunson, Türkiye’de yaklaşık iki yıl tutukluğunun ardından 2018 yılı ekim ayında serbest bırakılmıştı. Artık Amerika'da yaşayan Brunson hatıralarını kitaplaştırırken cezaevi günlerini de yazdı.

SHABER3.COM

Hakkındaki casusluk ve terör suçlamalarından 35 yıl hapis cezası talep edilen pastör Andrew Brunson dava sonunda “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kronos'ta yer alan habere göre, Breitbart News’e konuşan Brunson, cezaevinde kaldığı süre ve yaşadıklarına dair açıklamalar yaptı.

“God’s Hostage: A True Story of Persecution, Imprisonment, and Perseverance” isimli bir kitapta hatıralarını yazan Brunson, Fethullah Gülen’in iadesi için Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından pazarlık konusu yapılırken Hizmet Hareketi ile daha önce bir tanışıklığının olmadığını söyledi.

BRUNSON: BU İNSANLAR MASUMDU

Ancak hapishane yıllarında benzer suçlardan tutuklanan bazı kişilerle kalan Brunson, yaklaşık 30 kişiyle aynı koğuşta kaldığını ve bunların hiçbirisinin darbeyle ve şiddetle ilgisi olmadığını kaydediyor: “Babalarından mahrum bırakılarak büyüyen çocukların babaları ile birlikte kaldım. Bu sadece korkunç bir adaletsizlik. Söyleyebileceğim kadarıyla bu insanlar masumdu. Onlardan bazıları hareketle bağlantılıydı ama herhangi bir şiddete karışmamış ve devleti devirmeye çalışmamışlardı.”
<< Önceki Haber Brunson cezaevindeki 30 kişilik koğuşunu yazdı: Bu insanlar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER