BTSO Başkanı Burkay: Bursa'yı fuarcılığın merkezi yapmak istiyoruz


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, üretimin ve ihracatın merkezi konumundaki Bursa'yı fuarcılığın da merkezi haline getirmek istediklerini söyledi.

Türkiye'de bebe-çocuk konfeksiyonu üretiminin yaklaşık yüzde 80'ini karşılayan Bursa, BTSO öncülüğünde TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliği ile önemli bir fuar organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Ekonomi Bakanlığı, KOSGEB ve BEBKA destekleriyle 13-17 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Junioshow Fuarı kapsamında aralarında Rusya, Almanya ve Gana gibi farklı coğrafyalardan yaklaşık 300 kişilik alım heyeti de Bursalı bebe-çocuk konfeksiyonu temsilcileriyle bir araya geldi. Toplam 24 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuar, sektör temsilcilerinin yüzünü güldürdü.

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, dernek üyeleri ile birlikte BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ı ziyaret etti. Bursa'ya 5 yıllık bir aranın ardından kazandırılan Junioshow Fuarı için BTSO'ya teşekkür etti. Fuarda 150'ye yakın firmanın stant açtığını hatırlatan Atalay, "Beklentilerimizin üzerinde bir fuar organizasyonu gerçekleştirdik. Birliğimize ve beraberliğimize katkı koyan tüm firmalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay da üretimin ve ihracatın merkezi konumundaki Bursa'yı fuarcılığın da merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Kentin tüm dinamikleriyle birlikte bu vizyona katkı koyduğunu belirten Burkay, "Sektör temsilcilerimizin de sahip çıkmasıyla Bursa'ya çok önemli bir fuar kazandırdık. Fuar ile ürünlerini 3 kıtaya ihraç eden firmalarımızın neleri başarabileceğini bir kez daha göstermiş olduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda fuarımızın gücünü arttırarak sürdüreceğiz. Katılımcı firmalarımıza, BEKSİAD'ın kıymetli Başkanı ve değerli yöneticilerine işbirlikleri ve katkıları için şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber BTSO Başkanı Burkay: Bursa'yı fuarcılığın merkezi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER