Bu çok acı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 2 2020
Paylaş
X Post
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Koronavirüs salgınının ortasında hükümetin bizden-öteki ayrımı yapmaya devam ettiğini söyledi. "İlk defa açıklıyorum." diyerek nasıl bir muamele ile karşı karşıya kaldığını anlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; dar gelirli aileler için başlattıkları bağış kampanyasının 'valilikten izin alınmadığı" gerekçesiyle durdurulmasını eleştirdi.
İmamoğlu, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı tedbirler için davet ettikleri toplantılara Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) mensup ilçe belediye başkanlarının katılmayarak direniş sergilediğini belirtti.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İKİ DEFA RANDEVU İSTEDİM
İmamoğlu, "İlk kez burada açıklıyorum; Sayın Cumhurbaşkanı'ndan (Recep Tayyip Erdoğan) iki kere telefonla randevu istedim. Sayın Vali'den (Ali Yerlikal) 35 gün sonra davet aldım; bu çok acı." dedi.
İmamoğlu, Koronavirüs salgınını dizginlemek için sık sık tekrarladığı sokağa çıkma yasağı talebinin İl Pandemi Kurulu'ndaki bilim insanları ile belediye bünyesindeki bilim kurulu ve Ankara'daki toplantılarda da dile getirildiğini söyledi.
"10 gün sonra ilan etmek çok geç olur." diyen İmamoğlu, uzmanların en 2-3 haftalık bir sokağa çıkma yasağı önerdiklerine işaret etti.
T24 ekranında T24 yazarı Murat Sabuncu'nun sorularını cevaplayan İmamoğlu, bağış kampanyasının belediyelerin hakkı olduğunu yineledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bana karşı iktidardan bir direnç var." dedi.
İMAMOĞLU: HESAPLARI BLOKE EDEN VAKIFBANK'I KINIYORUM
Bağışlarla toplanan paraların bloke edilmesine tepki gösteren, blokaj uygulayan Vakıfbank'ı "kınadığını" vurgu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Filistinliler Gazze Savaşı'ndan beri ilk kez sandık başında2.Yargıtay’dan 'Memnu Hakların İadesi'ne net çizgi: Hangi haklar otomatik geri geliyor?3.AKP'nin çözümü x-ray, turnike, panik butonu... Peki okullardaki şiddete çare olur mu?4.İran barış şartlarını Pakistan'a sundu5.Yüksekti daha da yükselecek: Şimşek enflasyon için sinyal verdi

ŞERİF ALİ TEKALAN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER









