Bu daha başlangıç...

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin keyfi kararı ile azledilmesinin üzerinden iki hafta geçti. Kayyım gaspına karşı protestolar sürüyor.

Kayyımın Sekreteri: İnsanları işten çıkartırken büyük keyif aldım

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin keyfi kararıyla Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına tepkiler sürüyor. 

Kayyım gaspının 15'inci gününde Diyarbakır'da her gün gerçekleştirilen oturma eylemi bugün "Bu daha başlangıç" sloganlarıyla başladı.

İRADEME DOKUNMA!

Oturma eylemine Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra Bağlar Belediyesi Meclis Üyeleri “İrademe Dokunma” pankartı açarak katıldı. 

Diyarbakır'da oturma eyleminde kurulan serbest kürsüde kayyımlara tepkiler dile getirilirken, zaman zaman şiir ve direniş türküleri okunuyor.
 
Düdüklerle kayyımların protesto edildiği oturma eylemine, EMEP Eş Genel Başkanı Selma Gürkan ve Amedspor Kadın Direniş Grubu’nun katılması bekleniyor.

İMAMOĞLU DESTEK İÇİN DİYARBAKIR'DA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Ağustos Cumartesi günü Diyarbakır'a giderek, halkın oyu ile seçilmiş başkanların idari kararla azledilmesini "Sandığa darbe" diye nitelemişti. 
<< Önceki Haber Bu daha başlangıç... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER