Bu eller 'bayram öncesi işçiye ödeme yapılmasın' diye kalktı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Zeydan Karalar'ın geçmiş yönetimden kalan işçi alacakları ile diğer borçların ödenmesi için sunduğu 169 milyonluk borçlanma teklifini çoğunluktaki Cumhur İttifakı'nın oylarıyla reddetti. Reddedilen teklifin içinde bayram öncesi işçilere ödenecek maaşların da bulunduğu belirtildi.

SHABER3.COM

Mali kriz içindeki belediyenin borçlanma teklifinin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) üyelerinin oylarıyla reddedilmesini değerlendiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu tavır aslında bize karşı değil, Adana halkına karşı yapılmış bir tavırdır." dedi. 

"BU BORÇLARIN ÇOĞU HÜSEYİN SÖZLÜ DÖNEMİNDEN"

Zeydan, "Bizi çalıştırmamaya, belediyeyi tıkamaya yöneliktir. Bu borçların çoğu zaten Hüseyin Sözlü döneminden kalan işçi alacakları, konulan temlikler, taahhütler ve alınan kredilerin ödemesini kapsıyordu. Çünkü geçmişteki taahhütler bizi de kapsıyor.” ifadelerini kullandı.



İŞÇİ MAAŞLARI YARIM ÖDENEBİLECEK

Oylama sonrası yönetimi başkan vekiline devrederek meclisi terk eden Zeydan Karalar, borçlanma talebinin reddedilmesi sebebiyle yaklaşan Kurban Bayramı öncesi işçi maaşlarının ancak yarısının ödenebileceğini kaydetti. 

Karalar, “Durumu Adana halkı değerlendirecektir.” diye konuştu.

Karalar, “Yapılan borçlanma bizim borcumuz değil Hüseyin Sözlü'nün taahhüt ettiği temlik, taahhüt ve alınan kredilerin ödemeleri ve işçi alacakları. Bu tavır net biçimde bizi çalıştırmamaya yönelik bir tavırdır. Bir önceki dönemin taahhüdü bizi de bağlar biz onları ödemeye çalışıyoruz” dedi.
<< Önceki Haber Bu eller 'bayram öncesi işçiye ödeme yapılmasın' diye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER