Bu fotoğraf montaj ya da kolaj değildir

Ordu'nun Korgan ilçesinde bir kuyumcu dükkânının vitrininde altın bilezik, küpe ve kolyelerle yan yana ekmek satılıyor.

SHABER3.COM

Ali Subaşı, Ordu'nun Korgu ilçesinde yıllar önce aldığı "fırın ruhsatı hakkı kaybolmasın" diye kuyumcu dükkânında altın takı yanında ekmek satışı yapılıyor. 

KUYUMCUNUN YANINA FIRIN AÇTI, SONRA...

Esnaf Ali Subaşı, yurt dışında çalıştıktan sonra memleketinde kuyumcu dükkânı açtı. Bir süre sonra kuyumcu dükkanının bitişiğine ekmek fırını açtı. 

Subaşı, yaklaşık beş yıl önce iki dükkân arasındaki duvarı ortadan kaldırarak birleştirdi.

DÖVİZ BOZDURMAK İÇİN GELEN EKMEK DE ALIYOR

"Kuyumcuda niye ekmek satılmasın?" diyerek işe koyulduğunu belirten Subaşı, fırın için aldığı ruhsatların iptal olmaması için farklı bir fırından aldığı ekmekleri kuyumcu dükkanının raflarında satıyor. 

Bazı müşteriler döviz bozdurmak için girdiği kuyumcuda ekmek satıldığını görünce şaşkınlığını gizlemiyor. 

“İLGİ ÇOK FAZLA, İKİSİ DE OLMAZSA OLMAZIMIZ”

“Aslında şu anda çok farklı ilgi görüyoruz.” diyen Hasan Subaşı, “Yaklaşık 5 yıldır ekmek üretimi yapmıyoruz, fakat inşallah en kısa sürede biraz daha kendimizi yenileyerek üretime geçmeyi düşünüyoruz." dedi. 

İHA'ya mülakat veren Subaşı, "Biz babamıza olmaz dediğimizde renklerinin bile aynı olduğunu söyledi. İkisi de bizim olmazsa olmazımız, ikisini de yere düşüremeyiz.” ifadelerini kullandı.

“ÖNCEDEN ALINMIŞ FIRIN RUHSATINI ZİYAN ETMEK İSTEMİYOR”

Ali Subaşı’nın oğullarından Şaban Subaşı, “Kuyumcu ile fırın birlikte olmasının sebebi babamızın fikridir. Babam zor şartlar altında çalışmış ve kazanılmış olan hakkı sürdürmek istiyor.” şeklinde konuştu.

“GURBETÇİLER FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR"

Yurt dışından gelenlerin gördükleri manzara karşısında adeta şoke olduklarını söyleyen Şaban Subaşı, “Aracı ile geçenler duraksayıp yeniden bakıyor. Altın ile ekmeğin bir arada olmasına şaşırıyorlar ve durup fotoğraf çekiyorlar. Ekmek alıp döviz dahi bozduruyorlar. Kimine göre ekmek, kimine göre altın değerlidir.” dedi.

Ordu'nun Korgu ilçesinde kuyumcuda ekmek de satılıyor.
<< Önceki Haber Bu fotoğraf montaj ya da kolaj değildir Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER