Bu görüntü yürekleri dağladı!

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet ile TIR'ın çarpışması sonucu 15 kişi öldü. Hayatını kaybedenler için, köyün mezarlığında yan yana 15 mezar kazıldı.

Bu görüntü yürekleri dağladı!

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Çökelek köyünden, Gölmarmara ilçesine yaprak toplamak için giden tarım işçilerini taşıyan 45 SA 3779 plakalı kamyonet ile Akhisar istikametinden gelen 10 P 8275 plakalı süt tankeri, Haciveliler Mahallesi'nde çarpıştı.

Kazada, ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

ÖLENLERİN CESETLERİ MORGA KALDIRILDI

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyonetin çarpıştığı kazada ölenlerden Seyide Aydın'ın cenazesi Gölmarmara Devlet Hastanesi, diğer 14 tarım işçisinin cenazeleri ise, Akhisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk tespitlerde kazaya, Gölmarmara'dan Salihli yönüne giden ve şerit ihlali yapan 09 DZ 344 plakalı süt tankerinin neden olduğu belirlendi. Süt tankerinin çarptığı 45 SA 3779 plakalı kamyonette ölen tarım işçilerinin de Salihli'nin kırsal mahallelerinden Çökelek'te oturdukları ve yevmiye ile çalışmak üzere asma yaprağı toplamak için yola çıktıkları belirtildi.

BAŞKAN ÖZ: BÜYÜK ACI YAŞADIK

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, kaza ile büyük acı yaşadıklarını, ağıtların yakıldığını söyledi. Öz, ölen işçilerin Salihli İlçesi'ne bağlı eski köylerden Çökelek Mahallesi'nden yaprak toplamak için sahurda yola çıktıklarını, günde 40-50 lira yevmiye ile çalıştıklarını belirtti. Başkan Kamil Öz, kazada ölenlerin yakınlarının olay yerine geldiğini ve onları teselli etmek için büyük çaba harcadıklarını, herkesin acı içerisinde, çığlık ve bağırışlar içerisinde sağ- sola koştuğunu, olay yerine Manisa ve diğer ilçelerin itfaiye ekipleri ile kaymakamların da geldiğini dile getirdi. 

Başkan Öz, bu tür işçi taşımacılığının artık yapılmaması gerektiğini de vurguladı. İlçeleri birbirine bağlayan karayolunun da çok dar olmasından yakınan Başkan Öz, "Bu yolun biran önce genişletilmesi gerekiyor. Yolun yapımı yılan hikayesine döndü. Bugüne kadar bu yolda onlarca insan öldü" dedi. Kendisinin 16 aylık başkanlığı döneminde, 20 kişinin bu yolda kazada öldüğünü söyledi.

ÖLEN 15 İŞÇİNİN 13'Ü KADIN

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kaza ile ilgili bilgi verirken, saat 05.30 sıralarında işçi taşıyan kamyonet ile süt taşıyan tankerin çarpıştığını öğrendiklerini söyledi. Vali Bektaş, şöyle konuştu:

"Orası kazayı sebebiyet verecek sıkıntılı bir yol değil. Aldığımız bilgiye göre, tanker şoförünün karşı şeride geçerek asma yaprağı toplamak için giden ve içinde 15 işçi bulunan kamyonete çarpıyor. Kazada 13'ü kadın olmak üzere 15 işçi kaybımız var. Savcı olayla ilgili gerekli soruşturmayı başlattı. Vefat eden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Manisa'da meydana gelen ve 13'ü kadın 15 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Moore, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diledi. İngiliz Büyükelçi Richard Moore, Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde, kasasında tarım işçisi taşıyan kamyonetin, süt tankeri ile çarpışması sonucu 15 kişinin ölmesinden duyduğu üzüntüyü paylaştı. Moore, resmi Twitter hesabında şu ifadeleri kullandı: "Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde gerçekleşen korkunç trafik kazası sonucu 15 tarım işçisinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dilerim. Düşüncelerim onlarla."

TANKER ŞOFÖRÜ GÖZALTINA ALINDI



Tarım işçilerini taşıyan kamyonetle çarpışan tankerin hafif yaralanan ve uyukladığı sanılan şoförü E.İ., tedavisinin ardından gözaltına alındı. Süt tankerinin Balıkesir'den süt toplamak için bölgeye geldiği ve Salihli yönüne gittiği ortaya çıktı. Kaza yerinde fren izinin olmadığı, tankerin şeridine geçtiği kamyoneti yaklaşık 50 metre sürükleyip, yol kenarına sıkıştırdığı anlaşıldı.

ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Manisa'nın Gölmarmara İlçesi'nde süt tankeri ile karşılıklı çarpışan kamyonetteki ölen tarım işçilerinin sürücü Seyde Aydın (52), eşi Ayşe Aydın (47), Nesrin Aydın (27), Kezban Uysal (67), Fadime Orhan (48), Zeynep Uysal (32), Ummuhan Uysal (30), Nurdane Kaya (40), Burak Kaya (15), Ümmü Demirkol (38), Zeynep Zengin (35), Azize Kars (52), Ayşe Yaşar (40), Zekiye Çetin (54) ve Yıldız Öztürk (41) olduğu öğrenildi. Ağır yaralanan Güldane Kılınç'ın ise Salihli Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü belirtildi.

YAN YANA MEZAR KAZILDI, KÖYDE YAS VAR

15 kişinin hayatını kaybettiği Salihli'nin Çökelek köyünde büyük üzüntü yaşandı. Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri fenalık geçirdi. Fenalık geçiren ailelere sağlık ekipleri müdahale etti. Gözyaşlarına boğulan ve ağıtlar yakan aileleri, yakınları güçlükle teselli etti. Hayatını kaybedenler için, köyün mezarlığında yan yana 15 mezar kazıldı. Köy meydanında ise Salihli Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Hayatını kaybeden tarım işçileri, ikindi namazından sonda kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında son yolculuklarına uğurlanacak.

AYNI AİLEDEN 5 KİŞİ KREDİ BORCU İÇİN ÇALIŞIYORDU

Ölenlerle ilgili ortaya çıkan ayrıntılar, yürek burktu. Hayatını kaybedenlerden Nesrin Aydın ile Mehmet Aydın'ın 8 ay önce dünya evine girdiği öğrenildi. Nesrin Aydın'ın 3 aylık hamile olduğu belirtildi. Kazada ölenlerden aynı aileden kamyonet sürücüsü Seydi Aydın, eşi Ayşe Aydın, gelini üç aylık hamile Nesrin Aydın, kayınvalidesi Kezban Uysal ve dürünü Azize Kars'ın, banka kredi borcunu ödemek için çalıştıkları öğrenildi.

Sürücü Seydi Aydın'ın, kazada kullandığı kamyoneti 1.5 yıl önce kayınvalidesi Kezban Uysal'ın bankadan çektiği kredi ile aldığı, ayrıca oğlunu evlendirirken de yine kredi çektiği belirtildi.

VEDA EDER GİBİ İŞE GİTTİ

Ölenlerden evli ve iki çocuk annesi 41 yaşındaki Yıldız Öztürk'ün eşi Mustafa Öztürk, sabah eşiyle son konuşmasını anlattı. Mustafa Öztürk, "Akşam benimle başbaşa çay içmek istediğini söyledi. Biz de birlikte oturup çay içtik. Hatta bugün işi bittikten sonra bir yakınımızın evinde çay içmek, yemek yemek için buluşacaktık. Sabahleyin bana 'Ben gidiyorum Mustafa çocuklara iyi bak' dedi. Adeta veda eder gibi gitti" diye konuştu.

BAYRAMLIK KIYAFET İSTEMİŞTİ

Kazada annesi Nurdane Kaya'yla hayatını kaybeden 15 yaşındaki Burak Kaya'nın ise sadece bir bayramlık kıyafet alabilmek için grupla birlikte çalışmaya gittiği öğrenildi. Burak Kaya'nın bayramda yeni kıyafetiyle dolaşmak için çıktığı yolculukta hayatını kaybetmesi üzüntü oluşturdu.

AJANSLAR

<< Önceki Haber Bu görüntü yürekleri dağladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER