Bu habere Perinçek’in Aydınlık’ı ile AKP medyası çok sevindi

Ergenekon Davası'ndan ağırlaştırılmış müebbet cezası alan ancak AKP'nin yaptığı tutukluluk süresini 5 yıla indiren düzenlemeyle tahliye olan Doğu Perinçek'in Aydınlık gazetesi ile hükümete yakın medya, bugün neredeyse ortak manşetle çıktı.

Bu habere Perinçek’in Aydınlık’ı ile AKP medyası çok sevindi

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve tutuklu polislere mahkeme tarafından verilen tahliye kararının, savcılar tarafından hukuksuz bir şekilde uygulamaya koyulmaması ve hakimlerin açığa alınması, Aydınlık'la birlikte, hükümete yakın Sabah, Y. Şafak, Y. Akit, Star gazetelerini de mutlu etti.

29. ve 32. Asliye Ceza hakimlerinin, HSYK tarafından açığa alınması, Aydınlık gazetesi kadar hükümete yakın Sabah'ı da mutlu etti. Görev ve yetkisi dahilinde tahliye kararı veren hakimleri 'darbeci' olarak suçlayan gazete, "Darbeci 2 hâkimin cüppesi çıkarıldı" manşetiyle çıktı.

Benzer haber, Star'ın da birinci sayfasındaydı. Devletin hakimine 'Haşhaşi' diye hakaret etmekten çekinmeyen Star, "Haşhaşi inadına HSYK tokadı" başlığını kullandı. Gazete, hâkimlerin 'terör örgütüne hizmet ve hükümet darbe'den açığa alındığını iddia etti.

Aydınlık'ın 'mutluluğu'na ortak olan diğer gazete de Y. Şafak'tı. Hakimlerin yetkisini kullanarak tahliye kararını vermesini 'eylem birliği' olarak nitelendiren hükümete yakın gazete, müfettiş raporunda "Hakimler, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamasıyla yargılanan şüphelilerle fikir ve eylem birliği içinde hareket etti" denildiğini savundu.

Aydınlık'ı en çok mutlu eden ise Y. Akit'ti. Hakimlerin verdiği tahliye kararını 'hainlik' olarak nitelendirerek dün "Atın bu hainleri" manşetiyle çıkan Akit, 29. ve 32. Asliye Ceza Hakimlerini hedef göstermişti. Aynı gazete, bugün de 'O hainler açıkta' manşetiyle çıkarak yine hakimleri hedef göstermekte beis görmedi.




<< Önceki Haber Bu habere Perinçek’in Aydınlık’ı ile AKP medyası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER