Bu hafta 8 film vizyona girecek

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 5'i yerli olmak üzere 8 film vizyona girecek

samanyoluhaber.com

Brad Pitt'in başrolünde oynadığı "Müttefik", 1942 yılında Kuzey Afrika'da düşman hattında savaşan Fransız direniş savaşçısı ile karşılaşan bir istihbarat subayının hikayesini konu alıyor - Karanlıklar Ülkesi serisinin son filmi, "Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları", kendisine ihanet eden Lycan ve vampirlerin saldırısı altındaki Selene'in hikayesini anlatmaya devam ediyor - Ahmet Yenilmez'in senaryosunu kaleme alıp yönetmenliğini üstlendiği "Sevdam Gözlerinde Kaldı", Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünü bir aşk hikayesi ile anlatıyor - "Patron Mutlu Son İstiyor" ve "Kocan Kadar Konuş" filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Kıvanç Baruönü'nün yönetmen koltuğunda oturduğu "Görümce", gelin ile görümce arasındaki çekişmeyi ele alıyor




MÜTTEFİK

Oscar ödüllü Robert Zemeckis'in yönettiği ve başrollerinde Brad Pitt, Marion Cotillard, Lizzy Caplan, August Diehl ile Jared Harris'in oynadığı "Müttefik" yarın izleyici ile buluşacak. ABD yapımı dram ve gerilim türündeki film, İkinci Dünya Savaşı sırasında Kuzey Afrika'da düşman hattında savaşan Fransız direniş savaşçısı Marianne Beausejour ile karşılaşan istihbarat subayı Max Vatan'ın (Brad Pitt) hikayesini konu alıyor. Brad Pitt'in canlandırdığı "Max" ve Marion Cotillard'ın hayat verdiği "Marianne", Casablanca'da gerçekleştirdikleri ölümcül bir görev sonrası evlenen iki ajandır. Max'in, eşinin bir Nazi ajanı olabileceğinden şüphelenip Marianne'i araştırmaya başlamasıyla evliliklerinin gidişatı da değişecektir.




KARANLIKLAR ÜLKESİ: KAN SAVAŞLARI

Cory Goodman’ın senaryosuna Jayson Rothwell ile imza attığı ve  yönetmen koltuğuna ilk kez Anna Foerster oturduğu Underworld serisinin beşinci filminde Selene'i yine soluksuz bir aksiyon karşılar. Selene çifte saldırı altındadır; hem kendisine ihanet eden Lycan’lar hem de Vampirler bu savaşçı kadının peşindedir. David ve babası Thomas onun tarafında yer alsa da Bu amansız savaşı bitirmek için büyük bir fedakarlık yapmak zorunda kalacaktır... 
Kate Beckingsale, Selene rolüyle tekrar karşımıza çıkarken dördüncü filmde David karakterine hayat veren Theo James bu kez Kate Beckingsale ile başrolü paylaşıyor. Tobias Menzies yeni Lycan lideri Marius’u canlandırırken Clementine Nicholson ise Vidar’ın kızı Lena rolünde filmde yer alıyor. Filmin kadrosunda ayrıca Bradley James, James Faulkner ve Charles Dance de yer alıyor.

 
Sevdam Gözlerinde Kaldı

Ahmet Yenilmez'in senaryosunu kaleme alıp yönetmenliğini üstlendiği filmde Ahmet Yenilmez, Burak Alp Yenilmez, Hümeyra Çetin, Mehmet Ali Tuncer, Nejat Yıldız ve Hasan Kaçan rol alıyor.


BABAMIN KANATLARI

Kıvanç Sezer'in yazıp yönettiği birçok uluslararası festivalde gösterilen dram türündeki film, kanser hastası olduğunu öğrenen İbrahim ile yeğeni Yusuf'un hikayeleri üzerinden işçi ölümlerine bir bakış atıyor.


KÜMES

Oyuncu Ufuk Bayraktar'ın yönetmenliğini yaptığı filminde Bayraktar'ın yanı sıra Hasibe Eren, Selen Domaç, Mehmet Dere, Turgay Karakaya ve Emirhan Kartop oynadı.




KAHRAMAN ÖRDEK

Viktor Lakisov'un yazıp yönettiği haftanın animasyon filmi "Kahraman Ördek", yemyeşil bir adada yaşayan iki farklı ördek grubunun adayı tehdit eden bir kötüye karşı güçlerini birleştirmesini konu alıyor. 

GÖRÜMCE


Gupse Özay'ın senaryosunu kaleme alıp başrolünde oynadığı filmde, Özay ile birlikte Eda Ece, Buğra Gülsoy, Zeynep Kankonde, Dilşah Demir ve Danilo Zanna gibi isimler kamera karşısına geçti. "Patron Mutlu Son İstiyor" ve "Kocan Kadar Konuş" filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Kıvanç Baruönü'nün yönetmen koltuğunda oturduğu film, gelin ile görümce arasındaki çekişmeyi mizahi bir yönden ele alıyor. 



MAVİ BİSİKLET

Uluslararası Antalya Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini alan film; bir çocuğun, büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayışını naif bir anlatımla beyazperdeye taşıyor. Ümit Köreken ve Nursen Çetin Köreken'in ilk uzun metrajlı sinema filmi olan yapımda, başrolleri paylaşan çocuk oyuncular Selim Kaya, Eray Kılıçarslan ve Bahriye Arın'ın yanı sıra; Mustafa Küçükibiş, Burak Vurdumduymaz, Beren Yiğit, Fatih Koca, Mustafa Şimşek, Nursen Çetin Köreken ve Turan Özdemir gibi isimler rol alıyor. 

<< Önceki Haber Bu hafta 8 film vizyona girecek Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER