Bu iddialar çok konuşulacak

İktidar, yandaşlara kadro için uzman kadrolarında kıyıma başladı iddiası gündeme oturdu.

Bu iddialar çok konuşulacak

İktidar, yandaşlara kadro için uzman kadrolarında kıyıma başladı. SPK, BDDK ve EPDK’dan 45 uzman raportör yapıldı. 400 uzman da seçim öncesi tayin edildi. Geri dönme davalarına karşı da yasa değiştirildi.

KPSS’yi kaldırmayı planlayan hükümet, VIP torpilde yeni aşamaya geçti. Zor sınavlardan başarıyla geçip bakanlık ve üst kurullarda uzman olmaya hak kazananlar, ‘kızak göreve’ çekilmeye başlandı.

Bugün gazetesinden Hasan Bozkurt'un haberine göre, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan 23, BDDK’dan 13, EPDK’dan 9 uzman, raportör yapılarak havuza atıldı. Görevden alınan ve bilgisayar ile masanın olmadığı binaya gönderilecek 400 uzmanın yerine yandaşlar getirilecek.

SEÇİM ÖNCESİ TAYİN EDİLDİLER

20 bin açıktan atama, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sınavsız 500 personel alımı gibi uygulamalarıyla dikkat çeken hükümet, yandaş personele kıyak olacak yeni bir girişim başlattı.

Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü havuzuna atılan 400 uzmanın seçimler öncesinde tayinleri çıkarıldı. Her kurumdan 15-20 isim Başbakanlık’a iletildi.

Kurumları ile ilişikleri kesilen uzmanların nakil sebebiyle lojman imkanları da ellerinden alınıyor. Üst kurullardaki tüm uzmanlar Başbakanlık’a çekilerek yerlerine yeni isimler alınacak.

SPK’NIN İÇİ BOŞALTILDI

Torba Yasa ile yandaşlara koltuk vermek için başlatılan operasyon kritik önemdeki Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) başladı.

23 SPK uzmanının tayini Sektörel İzleme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü’ne çıktı. Kurula yazılı ve sözlü sınavlarla giren ve sonrasında ABD’de eğitime gönderilen uzmanlar ‘Artık size ihtiyacımız kalmadı” denilerek Başbakanlık’taki havuza aktarıldı.

Uzmanların dava açmaya hazırlandıkları belirtildi. Üst kurullarda daha önce görevden alınan başkan yardımcıları ve daire başkanlarının da tayini çıkarıldı.

İŞTE O ÜST KURULLAR

Görevden alınacak uzmanların bulunduğu üst kurullar şöyle: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Rekabet Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Kamu İhale Kurumu, Şeker Kurulu, Tütün ve Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu, Transit Petrol Boru Hatları Kurulu.

DAVALARA KARŞI KANUN DEĞİŞTİRİLDİ

Kanunla düzenlenen bir bürokratın görevden alınıp başka bir yere atanması şartları değiştirildi. Yöneticilikten uzmanlığa veya alt kadrolara atananların uzman olarak atanması kolaylaştırıldı.

‘SORUŞTURMA KONUSU EDİLEMEZ’

Mahkeme kararı ile göreve geri dönmelerin önü de çıkarılan torba kanunlarla kapatıldı. 2577 Sayılı Kanun’un 28’inci maddesi değiştirildi. Maddenin 1. fıkrasına, “Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun’da gösterilen unvanları taşıyan görevler ile farklı atama usullerine tabi olsalar dâhi daire başkanı ve üstü görevlere, kolluk teşkilatı kadrolarına; açıktan, naklen veya vekâleten yapılan atama, bu görevlerden alınma, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili mahkeme kararlarının yerine getirilmemesi ceza soruşturması ve kovuşturmasına konu edilemez. Ancak disiplin hükümleri saklıdır” ifadeleri eklendi.
<< Önceki Haber Bu iddialar çok konuşulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER