Bu ilde YGS yapılmayacak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 27 2016
Paylaş
X Post
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13 Mart'ta yapılacak YGS sınavının güvenlik gerekçesiyle Şırnak'ta yapılmayacağı, burada sınava girecek adayların başka merkezlere yönlendirileceğini açıkladı.

Şırnak'ta sınava girecek öğrenciler, İçişleri Bakanlığının güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep Merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava girebilecek.
(ÖSYM) Başkanlığı'nın, 2016 YGS sınavı ile ilgili resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
“2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru alma işlemleri 6-20 Ocak 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştır. ÖSYS'nin ilk basamağı olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacaktır. 2.178.563 adayın katılacağı sınav 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7.300 bina, 117.000 salonda görev yapacak toplam 303.000 sınav görevlisi ile gerçekleştirilecektir.
Sınava Şırnak ilinde girmek için başvuruda bulunan adaylar, İçişleri Bakanlığının güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep Merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklardır.
2016 YGS sınavına girecek tüm adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren ve sınava girişte yanlarında bulundurmaları gereken Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 3 Mart 2016 tarihinden itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir.”
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mutfaktaki Profesör2.İran'da Nükleer tesis vuruldu: Uluslararası Atom Ajansı'ndan korkutan uyarı!3.Nefret operasyonlarından bu kez kadınlar hedef alındı: 38’i kadın, 42 gözaltı4.İran'daki Nükleer Santralden Rus Personeli Tahliye Edildi5.Herkes bu rakamı konuşuyor: Pilot kurtarma operasyonunun ABD'ye maliyeti ağır oldu!
6.Bu nasıl vicdan!7.Sosyal medyayı karıştıran Trump iddiasına Beyaz Saray'dan cevap: Hastaneye mi kaldırıldı?8.ABD'de şok! Kayıp pilotlar için gönderilen uçaklar da vuruldu!9.Almanya'da ilginç tartışma: Yakıt tasarrufu için otobanlara hız sınırı ve pazar yasağı mı geliyor?10.Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye mi geçecek? Seçim tarihi belli oldu!

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

ŞERİF ALİ TEKALAN












