'Bu iş bir meydan okumadır'

İstanbul Emniyeti’nde bir dönem Terörle Mücadele üstün başarısıyla damga vuran Tutuklu Emniyet Müdürü Ertan Erçıktı, avukatı üzerinden yaptığı açıklamada Türkiye'yi yasa boğan hain olay için “Bu bir meydan okumadır” dedi.

'Bu iş bir meydan okumadır'

Erçıktı'nın açıklamaları şöyle: “Canlı bombanın o yeleği giydiği andan itibaren yakalanamaması bir güvenlik zafiyetidir. X-Ray de durulması bir başarı değil. Cumhuriyet tarihinde böyle bir eylem görülmemiştir. Bu iş bir meydan okumadır. Bu tür eylemlerin engellenememesinin tek bir yolu var. O da istihbarat. Önleyici tedbirlerle bu işi engelleyemezsiniz. İstediğiniz kadar arama noktası koyun. Buna suç işlemeden önceki polislik diye biliriz. Bugünkü polislik anlayışı ile teröristleri takip edemezsiniz. İstihbarat teröristin eylem için ilk teması kurduğu zaman başlar. Havaalanındaki saldırıyı gerçekleştirilen teröristlerin Türkiye ne zaman geldiği, kiminle ilk teması kurduğu, nerde nasıl ev kiraladığı, İstanbul da bir ay nerede ve nasıl gezdiler, nerden silah temin ettiler, X-Ray cihazına kadar nasıl geldiler. Bu soruların cevabı eylemde önce sizde olmalı"

Terör örgütlerinin intihar eylemlerinde kullandıkları canlı bomba eylemleri ile ilgili FBI’ya ders veren Emniyet Müdürü Ertan Erçıktı, ‘Tahşiyecilere kumpas’ davasında tutuklu yargılanıyor. 

Ertan Erçıktı, 2005 ve 2008’de canını ortaya koyarak, iki canlı bombanın üzerine atlamış, patlamalarını engellemişti.

Meydan
<< Önceki Haber 'Bu iş bir meydan okumadır' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER