Yok artık!: Rektör, çocuğunun bakıcısını da kadroya almış!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 9 2022
İddialarda adı geçen akademisyenlerden biri, "Tüm Türkiye'de kişiye özel ilanlar var, Rektörlük kendi hocası yükselsin diye böyle yapar" diyerek durumu savundu
Akdeniz Üniversitesi'nde kriterleri sağlamalarına rağmen onlarca öğretim görevlisinin kadroya alınmak için bekletildiği, rektörlük yönetiminin kişiye özel kadro ilanı açtığı öne sürüldü.
T24'ten Gözde Yel'e bilgi veren Akdeniz Üniversitesi'nden bir öğretim elemanı; Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversite yönetiminde söz sahibi olduğunu iddia ettiği eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve Rektör Yardımcısı Murat Turhan'ın, yakınlarını torpille kadroya aldıklarını iddia etti.
"Çocuklarının bakıcısını kadroya aldı"
2 yıldır Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Özlenen Özkan'ın çocuklarının bakımıyla ilgilendiği iddia edilen, akademik anlamda yüksek lisans yapması dışında çalışması olmayan Sevinç Turkut adlı kişiyi geçen sene öğretim görevlisi olarak kadroya aldığı belirtildi.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan
Önce dekan yardımcısı, ardından özel kadro
Akdeniz Üniversitesi'ne çeşitli yatırımlar yapan ADOPEN şirketinin üst düzey yöneticisinin yakını Miray Dağyar'a da bu yıl özel doçentlik kadrosu ilanı açıldığını söyleyen öğretim elemanı, "Birçok profesör varken önce dekan yardımcısı yapıldı, ardından kendisine spesifik bir ilan açılıp özel kadro verildi. Onlarca öğretim üyesi beklerken ve kriterlerin hepsini karşılarken, yine özel ilan açtılar" diye konuştu.
Haziran ayında yayınlanan kadro ilanı için, öğretmen öz yeterliliği, öğretmen coşkusu, öğretme yaklaşımları ve program değerlendirme konularında bilimsel çalışmalar yapma şartı aranıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu4.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor5.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var
6.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'7.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...

Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine ...

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...


