Bu kadarına da pes dedirtti

Kaynak Holding'e çökme operasyonunda kayyım oalrak atanan İmran Okumuş'un maaşına 14 bin 715 liralık borcu için Fatsa İcra Dairesi tarafından haciz talebi gönderildi. Okumuş'un maaşına daha önce de 590 bin TL borcu için haciz konmuştu.

Bu kadarına da pes dedirtti

Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Kaynak Holding'e hukuksuzca atanan kayyım İmran Okumuş'a bir haciz daha. Fatsa İcra Dairesi'nden gönderilen tebligatta, 57 bin lira maaş alan Okumuş'un 14 bin 715 liralık borcunu ödemesi istendi. Kayyım heyetinin başkanlığını yürüten Okumuş'un daha önce de icralık olduğu ortaya çıkmıştı. Aykut Özboran'a olan 590 bin TL borcunu ödemediği için Okumuş'un maaşına haciz konmuştu.

Kaynak Holding'e kayyım olarak atanan İmran Okumuş, ikinci kez hacizle karşı karşıya. Mahmut Keskin'in 14 bin 715 liralık alacağına karşılık, Okumuş'a Ordu'nun Fatsa ilçesi İcra Dairesi'nden haciz ihbarnamesi gönderildi. Okumuş'un görevli olduğu şirkete gönderilen ihbarnamede, “Borçlunun varsa sizdeki alacakları üzerine haciz konulmuştur. Alacak tahsil edilinceye kadar bundan böyle borcu yalnız icra dairesine ödemeniz gerektiği; borçluya yapılan ödemenin geçerli olmayacağı, hacizli malı icra dairesine teslim etmeniz ve borçluya vermemeniz, aksi takdirde alacağı icra dairesine ödemek zorunda kalacağınız...” ifadelerine yer verildi. İhbarnamede borçlunun, borcunu ödediği ya da borcunun olmadığı yönünde bir iddiası varsa 7 gün içerisinde icra dairesine bildirmesi gerektiği vurgulandı.

İstanbul 1. İcra Müdürlüğü'nün 18 Kasım'da Kaynak Holding'e el konulmasıyla kayyım olarak atanan Okumuş'un maaşına bir gün sonra haciz koyması dikkat çekmişti. 19 Kasım 2015 tarihinde holdinge gönderilen tebligatta “Yukarıda kimlik bilgileri yazılı olan borçlunun iş bu borcu nedeniyle İcra İflas Kanunu'nun 83. maddesi gereğince almakta olduğu kayyımlık ücretinin, maaşının 4/1'i ile borçluya ödenecek her türlü ücret, tazminat, yardım ve ikramiyelerin, döner sermaye ödenekleri ile diğer tüm ek ödeneklerinin tamamına borç bitinceye kadar haczine karar verilmiştir.” ifadelerine yer verilmişti.Okumuş'un ayrıca Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'deki otobüs terminalinin açılışında, yolsuzluk sebebiyle İran'da tutuklu bulunan Babek Zencani ile yan yana fotoğrafı ortaya çıkmıştı.


Kaynak Holding'e hukuksuz şekilde kayyım atanan İmran Okumuş'un görevli olduğu şirkete gönderilen ihbarnamede, “Borçlunun varsa sizdeki alacakları üzerine haciz konulmuştur.” denildi. Okumuş'un 590 bin TL borcu için holdingdeki maaşına haciz konduğunu ise Zaman 26 Kasım 2015'te duyurmuştu.

<< Önceki Haber Bu kadarına da pes dedirtti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER