Bu kış Türkiye'de zor geçer!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 11 2019
Son iki yılda aylık doğalgaz enerji maliyeti yüzde 62, ithal kömür enerji maliyeti yüzde 42 ve kalorifer yakıtı olarak kullanılan fuel-oil enerji maliyeti yüzde 37 arttı.
Kış geldi, kapıya dayandı ama kapıya dayanan sadece kış değil, aynı zamanda fatura derdi. Yakacak fiyatları cep yakıyor.
Son iki yılda aylık doğal gaz enerji maliyeti yüzde 62, ithal kömür enerji maliyeti yüzde 42 ve kalorifer yakıtı olarak kullanılan fueloil enerji maliyeti yüzde 37 oranında artmış durumda. Elektriğe zam üstüne zam geliyor. Kış aylarında ortalama aile elektrik faturası tüketimin artması ile birlikte 163,4 TL’den, 370,80 TL’ye çıkıyor.
Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi başkanı Yüksel Yaşartekin, konutlarda kullanılan 1000 kcal/h enerji için yakıt maliyetlerinin son iki yıllık dönemde muazzam bir yükseliş gösterdiğini söyledi.
Yaşartekin’in verdiği bilgilere göre, bölgesel iklim koşullarında değişkenlikler göstermekle beraber, günlük 10 metreküpten aylık 300 metreküp gaz tüketimi varsayımıyla, 2017’de aylık 379 lira olan doğal gaz enerji maliyeti, 2019’da yüzde 62 oranında bir artışla 613 liraya çıktı.
Yerli Soma linyit kömürünün enerji maliyeti 2017’de aylık 527 lirayken, 2019’da yüzde 31’lik bir artışla 692 liraya yükseldi. İthal Sibirya kömürü için 2017’de aylık 647 lira olan enerji maliyeti, 2019’da yüzde 42’lik bir artışla 919 lira olarak gerçekleşti. Kalorifer yakıtı olarak kullanılan fueloilin enerji maliyeti 2017’de aylık 981 lirayken, 2019’da yüzde 37’lik bir artışla 1.344 liraya yükseldi. Konutlarda kullanılan 1000 kcal/h enerji için elektrik enerji maliyeti ise 2017’de aylık 1.231 lirayken, 2019’da yüzde 71’lik bir artışla 2.103 lira oldu.
ÜCRETLİLER İÇİN KIŞ ZOR GEÇECEK
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şube Başkanı Şebnem Seçkin Uğurlu da, İzmir gibi kıyı Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer alan kentlerde ısıtma için elektrikli ısıtıcıların tercih
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







