'Bu nasıl canilik?'

ERZURUM'da nişanlısı Burcu Şengel ve babası Salih Şengel'i bıçaklayarak öldüren kasap Ahmet Yavuz'un Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamasına devam edildi. Ahmet Yavuz'un avukatının mazereti nedeniyle karar duruşması ertelenirken; Şengel ailesinin avukatı Bilge Mutlu Bilge "Kızını kurtarmak isterken ensesinden bıçak darbesi alan babanın ve şah damarı kesilen Burcu'nun kanı tavana ve duvara kadar sıçrıyor. Halen daha kan izleri gitmedi" dedi.

'Bu nasıl canilik?'

Olay, 13 Ağustos 2015 günü merkez Aziziye İlçesi'ne bağlı Ilıca Mahallesi Mesire Sokak'taki 21 numaralı evde meydana geldi. Nişanlısı Burcu Şengel'i görmeye giden kasap Ahmet Yavuz (22), iddiaya göre kendisi ile kaçmasını istedi. Burcu Şengel nişanlısının bu isteğini reddedince zorla Ahmet Yavuz tarafından otomobile bindirildi. Otomobilden kaçmayı başaran Burcu Şengel çığlık atarak yardım istedi. Bunun üzerine otomobilden bıçak alan Ahmet Yavuz, önce kızının çığlıklarına koşan kayınpederi Salih Şengel'i öldürdü. Ardından müdahale eden anne Songül Şengel (61) ile komşuları Hayati Hıra'yı (58) yaralayan Yavuz, eve girerek nişanlısı Burcu'yu da bıçaklayarak öldürdü. Otomobilde bekleyen kuzeni Ömer Yavuz ile birlikte kaçan Ahmet Yavuz, kısa sürede yakalandıktan sonra sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet savcısı, markette kasaplık yapan Ahmet Yavuz hakkında 2 kez ömür boyu ile 10 yıla kadar hapis, kuzeni Ömer Yavuz hakkında ise ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame, Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. 

AĞLAYAN ANNEYE HAKİM TESELLİSİ

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen ikinci celsede tutuklu sanık Ahmet Yavuz, tutuksuz sanık kuzeni Ömer Yavuz, Burcu Şengel'in annesi Songül Şengel ağabeyi Suat Şengel, Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına Şengel ailesini Avukat Bilge Mutlu Bilge ile Avukat Ebru Arslan hazır bulundu. Sanık Ahmet Yavuz'un duruşma salonuna getirilişini gören Songül Şengel göz yaşlarını tutamadı. "Yavrum yandım, suçsuz yavrum. İçin yanıyor yavrum, kocam yok" diye ağlayan Songül Şengel'i Mahkeme Başkanı Saim Köroğlu teselli etmeye çalıştı. 

'BU NASIL CANİLİK?'

Şengel ailesinin avukatı Bilge Mutlu Bilge, sanığın avukatının akıl sağlığını gündeme getirerek sanığı kurtarma çabasında olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Askerde GATA'da tedavi gördüğü söyleniyor. Askerliğini 2013- 2014 yılları arasında yapmış. Madem psikolojik olarak rahatsız, geldiğinde ailesine komşularına neden zarar vermemiş. Neden tedavi ettirmemişler böyle birşey varsa. Kızını kurtarırken ensesinden bıçak darbesi alan babanın ve şah damarı kesilen Burcu'nun kanı tavana ve duvara kadar sıçrıyor. Halen daha kan izleri gitmedi. Bu nasıl bir canilik?" 

'ANNESİ BANA İT, KÖPEK DİYORDU'

Öldürdüğü nişanlısından 'Rahmetli' diye bahseden Ahmet Yavuz ise ailenin kendisini hor gördüğünü iddia etti. Burcu'yu kendi isteği ile kaçırdığını anlatan Yavuz, "Ben evlerinde asla gece yarısına kadar oturmazdım. Bahçede kalırdım hep orada bile huzur vermiyorlardı. Annesi bana 'it, köpek' diyordu. Benim ocağımı batıran Songül Şengel ile Suat Şengel'dir. Hala olayın şokundayım" dedi.

Sanık Ahmet Yavuz'un avukatı Şerafettin Yaşar Laloğlu'nun babası hayatını kaybettiği için duruşmaya mazeret dilekçesi sununca, karar verilmesi beklenen duruşma 29 Mart'a ertelendi.

<< Önceki Haber 'Bu nasıl canilik?' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER