Bu ödev okulları kapattırdı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Aralık 19 2015
ABD'nin Virginia Eyaleti'ndeki Augusta bölgesinde tüm okullar, bir öğretmenin öğrencilere İslami kaligrafi ödevi vermesinin ardından gösterilen tepki üzerine kapatıldı.

Bölgedeki Riverheads Lisesi'den bir öğretmenin öğrencilere kaligrafi ödevi olarak kelime-i şehadeti vermesi öğrenci velilerinin bir kısmının büyük tepkisini çekti. Ödevi çocuklarının dinini değiştirme çabası şeklinde değerlendiren veliler, öğrencilere İslam'i düsturların öğretilmesini istemediklerini söyledi.
Augusta Okulları Komitesi yetkililerinden Eric Bond, yaptığı açıklamada, kimsenin herhangi bir öğrencinin dinini değiştirme amacı taşımadığını söyledi. Augusta Okulları Komitesi, öğrencilere yönelik somut bir tehdit olmamakla birlikte bölgedeki tüm okulların 18 Aralık Cuma günü kapalı olacağını duyurdu.
Bölgede eğitim gören 10 bin öğrencinin bir günlüğüne okula gidememesi bazı velilerin ise tepkisini çekti. Facebook üzerinden okullar komitesini eleştiren veliler, başka insanların kültürlerini öğrenmenin yanlış bir şey olmadığını ve okulların hiçbir şekilde kapatılmaması gerektiğini belirtti. Kimi veliler, kapatılma kararının 'utanç verici' olduğunu belirtti.
Okullar komitesi, bundan böyle kaligrafi derslerinde sadece dini olmayan Arapça metinlerin yer alacağını duyurdu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Zorunlu askerlikte yeni dönem!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







