'Erzurum'u cezalandırıyorlar; ayıptır, zulümdür'

Sözde ‘paralel yapı' operasyonları sürüyor. İktidar, hukuksuzluk halkasına her gün yenilerini ekliyor. Son olarak önceki gün Erzurum'da yapılan operasyonda okul yaptıran insanlar ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla gözaltına alındı. Hizmet Hareketi'ne gönül vermiş insanların yaptırdığı özel okullara ise bir tek hakimin kararıyla el konuldu.

'Erzurum'u cezalandırıyorlar; ayıptır, zulümdür'

Hukuksuz karara siyasiler tepki gösterdi. MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, söz konusu okulların Doğu'nun yüz akı olduğunu belirtti. Yapılanın zulüm olduğunu dile getiren Aydın, Hizmet Hareketi'ne yönelik ‘terör örgütü' tanımlamasına da karşı çıktı. Aydın, “Bu ifade ahlaksızlıktır, ayıptır. Terör örgütünün elinde silah olur, şiddet kullanırlar. Terör örgütlerine bir şey yapamayanlar, 80-90 yaşındaki Erzurum'un tanınmış, mazbut hayırsever insanlarını hedef alıyor. Kaybeden Erzurum oldu. Önce Şifa Hastanesi kapatıldı. Diyaliz hastaları beni arıyor. Bu hastane, binlerce kişiye istihdam sağlıyordu. Şimdi okullara el konuluyor. Bu, Erzurum'un cezalandırılmasıdır. Bu okullar, eğitim kalitesini ispat etmiş bölgenin en iyi okulları. En çok da AKP'liler çocuklarını bu okullara gönderiyordu. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın çocuğu bu okuldaydı.” dedi.

ZULÜM İLE BİR YERE VARILAMAZ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak da Erzurum'da 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararıyla eğitim kurumlarına el konulmasına tepkiliydi. Kendisi de bir Anayasa hukukçusu olan Kamalak, yapılanları ‘zulüm' olarak değerlendirdi. Kamalak, “Zulüm ile bir yere varılamaz. Adaletten hiçbir zaman ayrılmamak lazım. Her şeye rağmen bu ülke bir hukuk devletine sahiptir. Mevcut anayasası vardır. Bugünler geçicidir.” ifadelerini kullandı. 91 yaşındaki hayırsever işadamı Alaattin Öksüz'ün ‘terör örgütü üyesi' olduğu iddiasıyla hasta yatağında gözaltına alınmak istemesine ise Mehmet Akif Ersoy'un bir dizesiyle karşılık verdi: “Biçarenin Müslümanlığı öylesine büyük bir suç ki, hangi cezayı versen az geliyor.”

CHP'Lİ YARKADAŞ: SULH CEZALAR DERHAL KAPATILMALI

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın hedefinde ise hukuksuz el koyma kararını veren sulh ceza hakimlikleri vardı. Yarkadaş, “Yargı, iktidarın sopası hâline gelmiştir. AKP iktidarının aleyhine kim konuşuyorsa onun hakkında derhâl sulh ceza hâkimlikleri devreye girmekte ve âdeta yargısız infaz yapmaktadır. Bu hâkimliklerden herhangi bir adaletin beklenmesi mümkün değildir, bu yüzden bir an önce kaldırılmaları gerekmektedir.” dedi.

Bu okullar zararlı olsaydı, millet kapısından girmezdi

DYP ve MHP'den Erzurum milletvekilliği yapan İsmail Köse de memleketindeki okullara el konulmasına üzüldüğünü söyledi. Hizmet Hareketi'ne ‘terör örgütü' yaftası yapıştırılmasını anlayamadığını belirten Köse, “İnsanlara İslam'ı, inançları bu güne kadar anlatmış olan bu camianın terör bir terör örgütü sıfatıyla nitelendirilmesini normal karşılamıyorum. Bu çok ağır bir suçlama. Peki belgesi nerede? Hangi belgelere istinaden bu suçlamalar yapılıyor? İnançlarına hizmet eden, eğitim veren müesseselerdeki bu insanlara ‘terörist' demek suretiyle PKK veya PYD gibi terör örgütleriyle aynı paralelde görmek insanları üzüyor. Bu iddianın muhakkak surette adli makamlarda ispat edilmesi gerekiyor. Ayrıca bu okullar zararlı olsaydı vatandaşlar o kapılardan içeri girmezdi. Faydalı müesseseler ki, insanlar bugüne kadar istifade ettiler. Vatandaşların teveccüh gösterdiği okulların kapısı devlet tarafından kilitleniyor! Vatandaş mağdur oluyor. Büyük bir iş sahası da kapanıyor. Yargı inşallah müspet kararlar verilecektir.” dedi.

DÜŞMAN HUKUKU UYGULANIYOR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal:Siyasi bir amaca hizmet etmek için kurulan Sulh Ceza Mahkemeleri Anayasamıza aykırı olduğu için karar en baştan hukuki değildir. Burada düşman hukuku uygulanıyor. Bu hukuk toplumu ayrıştırır, adalet duygusunu zedeler, düzeni sarsar. Bunlar, eğitim kurumlarını suç unsuru göstererek dünya tarihine geçtiklerinin farkında değiller. Dinimizin ilk emri oku'dur. Hazreti Ali'nin “Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum”, efendimizin, “İlim Çin'de de olsa gidin alın” düsturunu yerle yeksan ettiler.

TERÖR YAKIŞTIRMASI ALAKASIZ

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum İl Başkanı Aktay Eşsiz:Yapılanların doğru olmadığını görüyoruz. Tanıdığımız bildiğimiz insanlara terör yakıştırması yapılıyor bunu bağdaştıramıyoruz. İnşallah hukuk galip gelir.

ALGI OPERASYONU YAPILIYOR

Aktif Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan İrdemez:Uzun yıllardır şehir halkının tanıdığı, kendilerine güvendiği, yapıp ettikleri ile göz önünde bulunan hayırseverlere çok da mesnedi olmayan suçlamalarla algı operasyonu yapılmıştır.

HUKUKSUZ EL KOYMA İŞLEMİ

Türk Eğitim Sen Erzurum Şube Başkanı Müfit Bayraktar: Hukuki olmayan bir şekilde şehrimizdeki güzide eğitim kuruluşlarının menkul ve gayrimenkul varlıklarına el konulması kabul edilemez.

Zaman
<< Önceki Haber 'Erzurum'u cezalandırıyorlar; ayıptır, zulümdür' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER