'Bu ülkenin kahraman rütbesini oğlum giydi, seninkiler ne yaptı?'

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'de iki askerin donarak hayatını kaybetmesini, "Bir uyku tulumu da mı veremediniz askerlere?" sözleriyle eleştirdi.

SHABER3.COM

Tayyip Erdoğan'ın Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde donarak hayatını kaybeden askerlerle ilgili açıklamalarına yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Erdoğan 'Sen şehadetten ne anlarsın?' diyor. Ben çok iyi anlarım. Senin gitmediğin yerlere gittim ben. Senin bilmediğin bir şey daha yaptım, bu ülkenin kahraman rütbesini benim oğlum giydi, ya senin oğlun ne yaptı?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz şehitleri için para toplandı. Ne oldu bu para? Neden şehit yakınlarına verilmiyor? Ne oldu bu para, bunu da mı götürdün? Neden şehit yakınlarına vermiyorsun?" ifadelerini kullandı.

"21. yüzyılda nasıl olur da iki asker donarak şehit olur?" diye soran Kılıçdaroğlu, "İki askerimiz Tunceli'de donarak şehit oldu. Şehidin babası ile konuştuğumda şu bilgiyi aldım, kimse aramamış. Mezarlıklar müdürü arıyor, 'Oğlunuz şehit oldu mezarı hazır' diye. 21. yüzyılda nasıl olur da iki asker donarak şehit olur? Bunun hesabını birilerinin vermesi lazım. Ben şehidin, annenin, babanın hakkını savunuyorum" diye konuştu.

'BİR UYKU TULUMU VEREMEDİNİZ Mİ ASKERLERE?

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Erdoğan 'Sen şehadetten ne anlarsın?' diyor. Ben çok iyi anlarım. Senin gitmediğin yerlere gittim ben. Senin bilmediğin bir şey daha yaptım, bu ülkenin kahraman rütbesini benim oğlum giydi, ya senin oğlun ne yaptı? 15 Temmuz şehitleri için para toplandı. Ne oldu bu para? Neden şehit yakınlarına verilmiyor? Ne oldu bu para, bunu da mı götürdün? Neden şehit yakınlarına vermiyorsun?

— Bir uyku tulumu veremediniz mi bu askerlere? Benim dedem falanca yerde dondu diyor. Onu bir tarafa bırakıyorum da 21. yüzyıldayız. Elin oğlu -50 derecede denize giriyor. 'Haklısın Kılıçdaroğlu ben bu işi araştıracağım' diyeceğine zeytinyağı gibi üste çıkıyorsun. En diplerdesin zaten.

<< Önceki Haber 'Bu ülkenin kahraman rütbesini oğlum giydi, seninkiler... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER