Bu yıl bitmesi gereken Malatya Arena Stadyumu 2017'de tamamlanacak

Bu yıl bitmesi gereken Malatya Arena Stadyumu 2017'de tamamlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde 3 yıl önce yapımına başlanan ve bu yıl tamamlanması gerekirken taşeron firmanın iflasını açıklamasıyla yarım kalan Malatya Arena Stadı için tamamlanma ihalesi düzenlendi. 5 firmanın katıldığı ihalede kazan şirket stadyumu 400 iş gününde tamamlayacak.

Malatya - Elazığ karayolunun 12. kilometresinde inşa edilen ve kayısıyı anımsatan objelerin kullanılacağı stadyum inşaatı, yüklenici firma İlsan İnşaat'ın mali sıkıntı yaşaması nedeniyle yapıyı tamamlayamayınca sözleşmesi önceki ay feshedilmişti. 2012'de temeli atıldığında 2015'te bitirileceği açıklanan stadyum inşaatının yüzde 70 gerçekleştirildi. Yarım kalan işin tamamlanması amacıyla ikinci kez ihale takvimine eklenen Malatya Arena Stadı'nın ihalesi, hazırlık işlemlerinin tamamlanmaması nedeniyle TOKİ tarafından 14 Aralık tarihine ertelendi. 25 bin seyirci kapasiteli stadyum inşaatıyla altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı tamamlama ihalesi dün gerçekleştirildi.

400 iş gününde tamamlanması planlanan stadyum için düzenlenen ihaleye 5 firma katıldı. En düşük teklif, Biser Yapı İnşaat - MEK-TEK Yapı İnşaat ortaklığı tarafından 39 milyon 944 bin TL olarak sunuldu.

İhale sonucunun, komisyonun sunulan teklifleri 1 hafta içerisinde değerlendirmesinin ardından TOKİ'nin resmi internet sitesinden açıklanacağı belirtildi.
Stadyumu-2017de-tamamlanacak-1966922.htm'> CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER