Bu yoklukta yazlık saraya 640 milyon!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ocak 17 2021
Marmaris’in Okluk Koyu’nda yaklaşık üç yıldır devam eden ve yapım aşamasında binlerce ağacın kesilmesine neden olan 300 odalı Cumhurbaşkanlığı Yazlık Konuk Evi’nin inşaatına milyonlarca lira harcandı.
Resmi Gazete’de Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2021 Yılı Yatırım Programı yayımlandı.
Yatırım Programı’nda, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden Okluk Devlet Konuk Evi olarak adlandırılan ‘yazlık saray’ için 2018 ve 2020 yılları arasından 620 milyon 500 bin TL harcandığı belirtildi.
Yazlık saray için 2021 yılında da 20 milyon TL’lik kaynak ayrıldığı ve Okluk Koyu’na inşa edilen yazlık sarayın 640 milyon 500 bin TL’ye mal olacağı ifade edildi.

Okluk Koyu'nda artık bu manzara yok
Milyonlarca liralık harcamanın, “Donanım, etüt proje, makine, teçhizat, peyzaj ve sosyal tesis yapımı” için harcandığı da aktarıldı.
Okluk Koyu’nda yaptırılan 300 odalı yazlık sarayın olduğu yerleşke ve çevresindeki tahribat büyüyor.

Bölgede yüzme havuzlu küçük saraycıklar, üç helikopter pisti ve güvenlik alanı için imara açılan 65 hektarın ardından 27 hektarlık alanın daha statüsünde değişiklik yapıldı. Böylece toplamda 130 futbol sahasına yakın alan yapılaşmaya açıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor2.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!3.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı4.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada5.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...


