Budak: Türel'in makamına yakışmadı

Budak: Türel'in makamına yakışmadı

AKP'nin projelerini 'insan odaklı olmamakla' eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kendisiyle ilgili sözlerine cevap verdi. Türel'in, makamına yakışmayan bir üslupla hakarete varan ifadeler kullandığını savunan Budak, "Türkiye'de demokratik tartışma kültürünün yok olmaya doğru hızla gitmesi, eleştiriye tahammülsüzlük ve şiddet dilinin en üst düzeyde iktidar sahipleri tarafından kullanılması ülkemizin en önemli sorunu haline gelmiştir." dedi.

Antalya Genç İşadamları Derneği'nin şehir merkezindeki bir otelde gerçekleşen toplantısına konuk olan Çetin Osman Budak, kendisi hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in sözlerine cevap verdi. Türel'in hakarete varan söylemlerde bulunduğunu belirten Budak, "Antalya ile ilgili birkaç düzeyli eleştirel sözüm dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Menderes Türel tarafından hakarete varan sözlerle ne Antalya'ya ne de makamına uygun olmayan bir üslupla sözde cevap vermesi, aslında cevap verememesi bizim bir kez daha eleştirilerimizde ve projelerimizde haklılığımızı ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL YOK

Her fırsatta şiddet dilinin toplumu olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapan ve bu dili yok etmek için mücadele edeceğini kaydeden Budak, "Türkiye'de demokratik tartışma kültürünün yok olmaya doğru hızla gitmesi eleştiriye tahammülsüzlük ve şiddet dilinin en üst düzeyde iktidar sahipleri tarafından kullanılması ülkemizin en önemli sorunu haline gelmiştir. Ve bu dil geniş halk kitlelerini de cinnet geçirme noktasına getirmiştir. Başta kadın cinayetleri olmak üzere ahlaksızlık, yalan, hırsızlık gasp giderek artıyor." dedi.

Türkiye'de ekonomik büyümeyi hızlandırmak için ilk yapılması gerekenin demokrasinin güçlenmesi, hukuk ve eğitim reformu gibi insana yatırım olduğuna işaret eden Budak, "Asıl olan insana yapılan yatırımdır. Zaten onların bahsettiği yatırımlar olması gerekenlerdir. En büyük eksikliğimizde insana yapılan yatırımdır. İnsan odaklı kalkınmadan benim kastettiğim budur" ifadesini kullandı. Öfke ve hakaretten bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini aktaran Budak, sözlerine şu şekilde devam etti: "Demokrasinin alternatifi duble yol, hukuk ve adaletin alternatifi hızlı tren, yolsuzlukla mücadelenin alternatifi liman yapmak, yalanların karşılığı da otoban değildir. Bir Antalya sevdalısı olarak gerçekten Antalya'yı her şeyden önde tutuyorsak bunun en önemli göstergesi öfke ve hakaret yerine, herkese aynı zamanda düzeyli ve demokratik bir tartışma ortamına saygı duymaktır."

TÜREL NE DEMİŞTİ?

AKP'ye desteğini açıklayan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSAİD) programında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKP'nin projelerinin insan odaklı olmadığı eleştirisinde bulunan Çetin Osman Budak hakkında, "Ticaret Odası'nda benim yanımda çok staj yaptı. O staj işe yaradı Başkanlığa kadar yükseldi. Siyasetteki stajını yanlış adreste yapıyor. Keşke siyasette de çıraklık dönemini benim yanımda yapıyor olsaydı. Böyle yanlışlar yapmazdı belki." ifadesini kullanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Budak: Türel'in makamına yakışmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER