Bugün özgürlüğünün elinden alınışının birinci yıldönümü
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 30 2017
Gazeteci-Yazar Yavuz Baydar, cezaevinde bir yılını tamamlayan Şahin Alpay’a mektup yazdı.
Gazeteci-Yazar Yavuz Baydar, cezaevinde bir yılını tamamlayan Şahin Alpay’a mektup yazdı. Ülkede yaşanan hukuksuzlukları sıralayan Baydar, durumun bir yıl önceye göre daha kötü olduğuna işaret etti ve 40 yıllık abim-arkadaşım dediği Şahin Alpay’a şöyle seslendi: ”Senin Orwell’i dehşete düşürecek bir nedenle hapiste bir yılını geçirmen, bu bakımdan, hem iktidara hem de muhalefete hakim olan sığ zihniyete dair bir açıklama sunuyor herkese.”
İşte ArtıGerçek’te yayımlanan o makale:
Sevgili Şahin,
Bugün özgürlüğünün elinden alınışının birinci yıldönümü. Tam 365 gün önce eve baskının haberini aldığımda içim cız etmişti, ve o sabah ilk düşüncem, ”Şahin’i de aldılarsa herkesi, ama herkesi içeri alacaklar. Bu devleti ele geçiren barbarlar için sadece zaman meselesidir” olmuştu.
Bana göre; senin gibi özgürlük tutkunu, demokrasi savaşçısı bir aydının barbarların saldırısına maruz kalarak ters kelepçeyle parmaklıklar ardına konması, başka bütün işaretlerden daha kuvvetli biçimde ‘Perşembe’nin gelişinin Çarşamba’sı olduğunun’ işaretiydi.
Tam 40 yıllık bir dostluğumuz, kırılması mümkün olmayan bir ağabey-kardeş ilişkimiz var. Seni çok az kişi benim kadar iyi tanır, ve yaşananların kurbanı olarak seçilmen, bu açıdan, bana bu rejimin ne kadar sınır tanımaz, ne kadar kararlı ve ne kadar kurnaz olduğunun kanıtı olmaya yeter. Haberi aldığımda yurtdışındaydım, yaklaşan felaketi sezmiştik, tercihlerimizi de karşılıklı belli etmiştik.
Ben kendi adıma, geçen 365 günün de gerisinden başlayarak, memleketin başına çözülmesi birkaç kuşak alacak bir çorap örülmekte olduğunu sezmiştim ve açıktı ki, gelen dalga, kendi ideolojik blokajları nedeniyle gelişmeleri flu görebilen, ama iyi niyeti açık olan her kesimi silip süpürecekti.
Şu anda başta olan şahsiyetlerin ve ekiplerinin akılsızlığı, kibri, aymazlığı, arsızlığı ve şark kurnazlığı yüzünden, geleneksel ceberrut devlet ta
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı2.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı3.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti4.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi5.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor
6.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...7.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?8.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti9.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor10.Trump'tan İran'a müdahale sinyali

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...

Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 ...


