Buldan: Kürtler AKP’ye bırakın oyu, günahını bile vermez
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 15 2019
Pervin Buldan, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım’ın sarıldığı ‘Kürdistan’ söylemine “Kürtler, kimliğini, dilini, kültürünü, inkar eden ve bunun üzerinden siyaset üreten AKP hükümetine, 23 Haziran seçimlerinde dersini verecektir” diye yanıt verdi.
Buldan, Kürtçe konuşanlara açılan davaları, Kürdistan diyen vekillerinin yaka paça Meclis’ten dışarı atılmasını hatırlatarak, “Kürtlerin oyunu Kürt halkının iradesini bu kadar ucuz mu sandınız? Bırakın oyunu, Kürtler sizlere günahını bile vermeyecek.”Buldan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Siz parti değil misiniz niye aday çıkarmadınız” sözlerine de cevap verdi. Buldan, “Evet biz partiyiz aday çıkarmadık ki siz kaybedesiniz diye. Çünkü siz de Iğdır’da aday çıkarmadınız ki HDP kaybetsin diye. Ama aramızdaki fark şudur bizim aday çıkarmadığımız yerde siz kaybettiniz ama sizin aday çıkarmadığınız yerde HDP kazandı” dedi.
31 MART TARİHİN EN AHLAKSIZ DARBELERİNDEN BİRİDİR
Buldan, 7 Haziran, 24 Haziran, 31 Mart seçimlerinde AKP’nin hukuksuzluk ve hırsızlık yaptığını belirterek, “Çalarak, gasp ederek iktidarını ayakta tutmaya çalışıyor. Bunun son örneğini 31 Mart’taki iradeyi gasp eden AKP iktidarının tavrı ile gördük. 31 Mart’ta AKP ve YSK eliyle gerçekleşen darbe tarihin en ahlaksız, en çirkin darbelerinden biridir ve bu darbe tarihe geçmiştir” ifadelerini kullandı.
İMAMOĞLU – YILDIRIM ÇEKİŞMESİNİN ÇOK ÖTESİNDE
İstanbul seçimlerinin Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım çekişmesinin çok ötesinde bir seçim olduğunu ifade eden Buldan şunları söyledi: “Diyarbakır’a gidip Kürdistan diyenlere şunu hatırlatmak isteriz: Bizler Kürtçe konuştuğumuz için hakkımızda onlarca dava açtınız, Kürdistan diyen vekillerimizi yaka paça Meclis dışına attınız, Kürtçe konuşan vekillerimizin söylediklerini bilinmeyen bir dil olarak tutanaklara geçirdiniz. Kürtlerin oyunu Kürt halkının iradesini bu kadar ucuz mu sandınız? Bırakın oyunu, Kürtler sizlere günahını bile vermeyecek.”
KÜRTLER MEHDİ EKER’İ DE DEMİRTAŞ’I DA İYİ TANIYOR
Buldan, AKP’nin bölgeden ş
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


