Buldan: Zulmünüze boyun eğecek bir HDP yok
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Eylül 26 2020
Pervin Buldan'dan HDP'ye yönelik gözaltılara tepki: "Bizler kazanacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ezilen herkes bu sürecin kazananı olacaktır. HDP, bu sürecin kazananı olacaktır.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, dün parti yönetici ve üyelerine yönelik yapılan gözaltılara ilişkin partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. HDP bileşeni partilerin başkan ve eşbaşkanlarının da katıldığı toplantıda Buldan, “Dün söyledik, bugün de hep birlikte tekrarlamak isteriz; dün yapılan operasyon siyasi bir operasyondur, bir intikam operasyonudur” dedi.
Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:
ÇOK YOĞUN SAHİPLENME GERÇEKLEŞTİ: Dün olağanüstü MYK toplantımızı gerçekleştirdik ve son gelişmeleri, yapılan operasyonu çok detaylıca tartıştık ve bu operasyonun ne anlama geldiğini MYK üyelerimizle birlikte konuştuk ve bir planlama çizmeye çalıştık. Dün sabah yapılan operasyonun hemen ardından gözaltına alınan arkadaşlarımızı Ankara’ya getirdiler. O saat itibariyle hem bizlere hem de partimize çok yoğun bir sahiplenme gerçekleşti. Buradan, geçmiş olsun dileklerini ileten siyasi parti temsilcilerine, kadınlara ve bizimle dayanışma içinde olan herkese teşekkür etmek istiyoruz. Bugün de HDP bileşen partilerinin eşbaşkanları aramızda, onlar da bizimle dayanışma duygularını paylaşmak üzere genel merkezimize geldiler. Bu toplantıyı hep birlikte gerçekleştiriyoruz.
HDP’NİN BÜYÜMESİNİ HAZMEDEMEYENLERİN OPERASYONU: Dün söyledik, bugün de hep birlikte tekrarlamak isteriz; dün yapılan operasyon siyasi bir operasyondur, bir intikam operasyonudur. Hâlâ 7 Haziran seçimlerini hazmedemeyen, HDP’nin büyümesini hazmedemeyen iktidarın başta Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’dan intikam alma operasyonudur. 4 yılı aşkındır Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ cezaevinde. 4 yılı aşkındır milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız tutuklu. O günden bugüne kadar operasyonlar hız kesmeden devam etti. Siyasi soykırım operasyonlarına hiçbir şekilde ara verilmedi. HDP’nin, Kürtlerin tüm kazanımları gasp edilmeye çalışıldı. Belediye eşb
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı5.Duygulara köprü kurmak

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







