Bülent Arınç'a suikast iddiasının şüphelisi 'hukuka uygun' dinlenmiş

Bülent Arınç'a suikast iddiasının şüphelisi 'hukuka uygun' dinlenmiş

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasının şüphelisi Ahmet Boran'ın hukuka uygun olarak dinlendiği ortaya çıktı. Böylelikle Arınç'a suikast kumpası kurularak Kozmik Oda'ya girildiği iddiası İçişleri Bakanı Selami Altınok'un imzaladığı kararla çökmüş oldu.

Kamuoyunda usulsüz dinleme iddiası olarak bilinen ve 52 istihbarat şube polisinin meslekten çıkarılmaları amacıyla haklarında başlatılan idari soruşturmalar kapsamında hazırlanan ve İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından işlemden kaldırılan kararda, Arınç'a suikast iddiası olayına da yer verildi. Söz konusu kararda, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiası kapsamında dinlenilen Ahmet Boran isimli şüphelinin hukuka uygun olarak dinlendiği tespit edildi. Şüpheli Boran'ın polislerce dinlenilmesi talep edilen GSM numarasının TİB kayıtlarında şüpheli Ahmet Boran'a ait olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Kamuoyunda usulsüz dinleme iddiası olarak bilinen ve 31 ili kapsayan 52 istihbarat şube polisinin meslekten çıkarılmaları amacıyla haklarında başlatılan idari soruşturmaların, İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından işlemden kaldırıldığı ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Selami Altınok ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in 28 Eylül 2015 tarihinde imzasıyla hazırlanan rapor, önemli bir skandalı daha gün yüzüne çıkardı. 17 Aralık sonrasında hükümet kaynakları, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast kumpası kurularak Kozmik Oda'ya girildiği iddiasında bulunmuştu. Bakan Altınok ve Emniyet Genel Müdürü Lekesiz imzalı, 52 polisin usulsüz dinleme yaptığı iddiasına ilişkin dosyanının işlemden kaldırılması için hazırlanan raporda, Arınç'a suikast iddiasıyla Ahmet Boran isimli şüphelinin şahsi GSM numarası ile TİB kayıtlarının örtüştüğü, dolayısıyla yapılan işlemin hukuka uygun olduğuna dikkat çekildi.

Kararda, Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili şu ifadelere yer verildi: "Hakkında dinleme kararı talep edilen Ahmet Boran isimli şahsın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiası kapsamında dinlenilmesi gerektiği belirtilerek, yazılan formda, Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin talimatı ve gözetiminde 19.12.2009 tarihinde şüpheli olarak ihbar edilen askeri personelin kullandığı araçlar ve şahıslar üzerinde yapılan arama ve elde edilen belge ve bilgiler ışığında yapılan adli işlemlerin anlatıldığı. Adı geçen Ahmet Boran isimli şahsın kimliğinin ve görevinin açık olarak belirtildiği, dinlenilmesi talep edilen GSM numarasının TİB kayıtlarında Ahmet Boran'a ait olduğunun tespit edildiği. Bülent Arınç'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakan Yardımcısı olduğu göz önünde bulundurulduğundan, gerekçesinin kapsamı ve içeriğinin kabul edilebilir ve dolayısıyla müfettişlikçe hukuka uygun olduğu kanaatine varıldığı anlaşılmıştır."

Bu kararla birlikte 17-25 Aralık olayları sonrası ortaya atılan Arınç'a suikast olayının 'kumpas' olduğu iddiaları da çökmüş oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Bülent Arınç'a suikast iddiasının şüphelisi 'hukuka... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER